Dakar 2017

A 2017-es Dakar Rally előzetese minden hasznos információval.

2017. január 2-án Paraguayban, Asunciónban rajtol majd a sivatagi verseny, hogy kéthetes kemény küzdelem után, január 14-én Buenos Airesben a célba érkezők átvehessék az emlék medálokat.

A 39. Dakar Rallyra a motoros kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, ide 146-an neveztek. A motorosoknál a nagy kérdés, hogy Toby Price megvédi-e az elsőségét vagy valaki első Dakar győzelmét szerzi. KTM-es márkatársai, Svitko, Sunderland, Walkner, Guell és Monleon mellett a Hondások, Benavides, Brabec, Barreda Bort és Gonqalves, továbbá a Yamahasok, Rodrigues és Van Beveren mellett a Husqvarnás Quintanilla is a győzelemre tör. A 2017-es Dakar Rallynak nekivágó két magyar is ebben a kategóriában indul. Dési Jánosnak tavaly nem sikerült a célba érés, ezen idén változtatni szeretne. Az újonc Horváth Lajos “Laller” célja, hogy végig érjen a versenyen.

A quadosok 37-en teszik próbára képességeiket a sivatagban.

Az autósoknál a címvédő Stephen Peterhansel már korábban elmondta, hogy hajlandó lenne győzelemhez segíteni Sebastien Loeböt. A Peugeot Dream Team másik két versenyzője, Carlos Sainz és Cyril Despres is a győzelemre tör majd az új Peugeot 3008 DKR-rel. A peugeotos versenyzők egyik legnagyobb kihívója idén is Nasser Al-Attiyah lehet. A katari versenyző a Minitől átnyergelt a Toyotahoz, vele tartott Nani Roma is. Az elmúlt évekhez hasonlóan Giniel de Viliers 2017-ben is egy Toyotat fog kormányozni. A Mini is új autót készített, a csapat vezérpilótája a HunGarian Baja-t megnyerő Mikko Hirvonen lesz. A közönségkedvenc Robby Gordon ezúttal nem lesz ott a versenyen. Az autósokhoz összesen 83 nevezés érkezett, ebből 10 az újonnan létrehozott UTV kategóriába.

Az 50 kamiont számláló mezőnyben a kérdés, hogy a Kamaz vissza tud vágni Gerard de Rooynak? A Kamaz változatlan felállással indul, ezúttal is Mardeev, Nikolaev, Sotnikov és Shibalov fogja az orosz gépeket vezetni. A dobogóra esélyesek között még ott van az idén újra Tataraval induló Ales Loprais, Hans Stacey az MAN-nel vagy Frederico Villagra az Ivecoval.

A verseny részletes útvonala, érdekességek, információk a versenyzőkről és friss hírek IDE kattintva elérhetőek.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Best of 2016 képek

Close