Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Mikkelsennek az utolsó pillanatban jött a lehetőség a Dakar indulásra

Mikkelsennek az utolsó pillanatban jött a lehetőség a Dakar indulásra

Andreas Mikkelsen
Fotó: ERC

A norvég versenyző Mitch Guthriet helyettesíti a szaúdi versenyen.

Az ERC és a WRC2 2021-es bajnoka, Andreas Mikkelsen az utolsó pillanatban kapott lehetőséget az indulásra a 2022-es Dakar Rallyn. Az amerikai Mitch Guthriet helyettesíti, aki pozitív koronavírus tesztje miatt nem állhat rajthoz. Nem ő az egyetlen versenyző, aki e miatt nem indulhatott.

Mikkelsen a Red Bull Off-Road Junior team Overdrive Racing OT3-as buggyjával indul a Lightweight Prototype kategóriában. Navigátora Ola Flaene lesz. Csapattársai Seth Quintero és Cristina Gutierréz lesznek a 44. Dakar Rallyn.

„Meglep, hogy itt lehetek, mivel nem ez volt az eredeti terv, de jelenleg ez a helyzet a világon. Nagyon sajnálom Mitch-et. Beszéltem Olával, és hallottam, mennyire készültek erre a versenyre. Megpróbálok mindent megtenni a következő két hétben. Hozzászoktam a versenyekhez, amelyek csak egy hétvégén át tartanak, szóval ez nagyon más lesz számomra” – kezdte Mikkelsen a DirtFishnek.

Mikkelsennek nem nagyon volt ideje összeszokni az új járgányával, szerdán a verseny előtti hivatalos teszten ment vele először.

„Nem érzem magam igazán felkészültnek. Korábban nem vezettem még ezt az autót, sőt egy nappal a verseny előtt egy kis teszten vezettem először. Most jön a kvalifikáció, úgyhogy nagyon izgatott vagyok. Lépésről lépésre kell csinálnom a dolgokat” – nyilatkozta a norvég még tegnap. Ma második időt ért el a kvalifikációs szakaszon.

„Nem érzem magam különösebben idegesnek, mert ez csak egy tanulási folyamat lesz számomra. Remélhetőleg eljutunk a végéig, ez a nagy cél. A lehető legtöbb kilométert szeretném megtenni, és mindent megtanulni, amit csak lehet a jövőre nézve. Nagyon izgatott vagyok, hogy belevághatok abba, ami a következő két hétben jön.”