Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Alonso nem akar hülye hibákat elkövetni

Dakar 2020: Alonso nem akar hülye hibákat elkövetni

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A legfontosabb számára, hogy befejezze első Dakarját.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso egy intenzív felkészülési program után várja a 2020-as Dakar Rally első szelektívét. Novemberben az Al Ula-Neom Rallyn megszerezte az első dobogós helyét is a terepraliban, egy harmadik helyet.

„Ez az eredmény biztató és növeli az önbizalmamat.”-utalt Alonso az Al Ula-Neom Rallyra az Autosportnak. „Azért csinálom a Dakart, hogy megnézzem milyen, de még fontosabb, hogy célba érjek.”

„Tudjuk, hogy négy versenyzőből, aki elrajtol a Dakaron csak egy látja meg a célt. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz. A Dakar egy érdekez kihívás – minden bizonnyal lehetetlen papíron, de meg akarom csinálni és tanulni akarok.”-folytatta a Le Mans-i 24 órást is megnyerő spanyol.

„Bizonyos fokú nyugalommal kell megközelítenem a dolgokat. Nem azért megyek a Dakarra, hogy a második vagy a harmadik nap kiessek egy hülye hiba miatt.”-zárta Alonso, aki egy Toyota Hiluxal indul első Dakarján.

Bár Alonso csak a célba érésre koncentrál, a versenyigazgató David Castera szerint szakaszt is nyerhet Alonso, akinek a Dakar-győztes Marc Coma olvassa az itinert.
Arra, hogy szerinted ki nyeri a 2020-as Dakar Rallyt Szaúd-Arábiában ITT tudsz szavazni.