Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / David Castera: Alonso szakaszt fog nyerni első Dakarján

David Castera: Alonso szakaszt fog nyerni első Dakarján

Fotó: Red Bull

A versenyigazgató beszélt az F1-es világbajnok esélyeiről és a jelenléte jelentette hatásokról.

Fernando Alonso 2020 januárjában indul első Dakarján. Augusztus óta intenzív felkészülés várt rá. December elején volt egy 600 kilométeres tesztje Abu-Dzabiban, utolsó tesztként a szaúd-arábiai verseny előtt. Előtte indult Dél-Afrikában a Lichtenburg 400-on, a Marokkó Rally-n és az Al-Ula Neom Rally-n Szaúd-Arábiában, ahol megszerezte első dobogós helyét, egy harmadik helyet.

A kétszeres F1-es világbajnok elsősorban a célba érésre fog fókuszálni és nem a győzelemre elmondása szerint. A versenyigazgató David Castera szerint szakaszt fog nyerni a spanyol a 2020-as Dakar Rally-n.

„Meg kell tanulnia alázatosnak lennie, mert ha a maximumot szeretné elérni, akkor el kell fogadnia, hogy lassabb versenyzők mögött áll, akiknél elméletben gyorsabb lehetne.”-kezdte Castera az Autosportnak.

„Azt hiszem megnyerhet egy szakaszt a Dakar vége előtt, a második héten valami különlegeset tehet. De ki kell várnia, és lépésről-lépésre kell meg tennie az első hetet. Akkor azt hiszem esélye lesz rá, különösen Marc Coma-val, aki nagyon jól ismeri a Dakart, ami sokat segít neki.”

Castera úgy érzi Alonso jelenléte a Dakaron fellendíti a versenyt és reméli, hogy példáját követve sok top versenyző kap kedvet a Dakarhoz.

„Örülünk, hogy Fernando itt van. Igaz, hogy számunkra ez érdekes, mert nagyon erős vonzerejű ember, és sok más versenyzőt motiválhat, hogy részt vegyenek a Dakar Rallyn.”

A 2020-as Dakar Rallyt január 05-17. között Szaúd-Arábiában rendezik.