Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / 1 eurós alkatrész miatt állt Prokop, Lopraist rossz felé irányították a nézők

1 eurós alkatrész miatt állt Prokop, Lopraist rossz felé irányították a nézők

Fotók: Loprais Team, Martin Prokop

Sztorik a 2019-es Dakar Rally első szakaszáról.

„A Dakar nem igazán kezdődött jól számomra, mivel az autó már az első kilométeren megállt. Később ezt még kétszer megismételte. Mikor negyedszerre is megtörtént megpróbáltuk újra indítani az elektronikát, de nem sikerült.”-kezdte Martin Prokop. „Felvettük a kapcsolatot a csapattal és távsegítséggel próbáltuk megoldani a dolgot. Végül megoldottuk, de eldobtunk kb. 18 percet. Ez nem volt a legjobb rajt, de azt hiszem ez a pár perc nem fog sokat számítani a végelszámolásnál. Egy 1 eurós alkatrész okozta a problémát, de megesik az ilyesmi.”

Prokop és az 1 eurós alkatrész, ami miatt meg kellett állniuk

Ales Loprais a nyolcadik helyen nyitott a kamionosoknál, de ebben az is közrejátszott, hogy néhány néző rossz felé irányította őket. „A szakasz első felén beleugrattunk egy kráterbe, ahol pár néző irányított minket. Mutatták merre menjünk és mi arra mentünk, de hamar kiderült, hogy rossz az irány. Mire visszatértünk a helyes irányba két kamion megelőzött minket.”

Kiderült mi állt Peterhansel tegnapi szolid hetedik helyének a hátterében: „Nem nyomtuk túl keményen, plusz volt egy lassú defektünk, úgy döntöttünk nem cseréljük ki.”

Oscar Fuertesnek sem indult probléma mentesen a 2019-es Dakar Rally, egy szenzor hibás jele miatt 20 percre meg kellett állniuk. Így a 76. helyen kezdte a versenyt.