Ales Loprais újra Tatraval a Dakar Rallyn

Fotó: Buggyra Racing

A cseh versenyző újra egy cseh csapattal indul a legendás versenyen.

Ales Loprais, nagybátyjához Karelhez hasonlóan a Tatrat akarta sikerre vinni a Dakar Rallyn. 2007-ben a 3. helyen fejezte be a Dakart, de utána következett négy kiesés, majd két 6. hely 2013-ban és 2014-ben. 2015-ben már egy MAN volánja mögött legjobb nem kamazosként a negyedik lett. Idén januárban már egy Ivecoval próbálta meg legyőzni a sivatagot. Azonban míg csapattársa Gerard De Rooy megnyerte a versenyt, ő ismét a verseny feladására kényszerült.

A cseh Buggyra Racing már egy ideje keresi, hogy ki vezesse Martin Kolomý mellett a másik Tatra-t a 2017-es Dakar Rallyn. Felmerült a WRC-nek az idén hátat fordító Martin Prokop, aki a Baja Aragonon a második helyen ért célba a csap által Phoenix-nek nevezett kamionnal. A Magyarországon is sokat versenyző Tomáš Ouředníček is az esélyesek között volt, végül azonban Ales Lopraisra esett a csapat választása.

“A csapat meghívót egy tesztre a lakóhelyem közelében. Ez természetesen felkeltette az érdeklődésemet. Végül a szlovákiai és magyarországi tesztek után megegyeztünk.”-mondta Ales Loprais.