Ales Loprais újra Tatraval a Dakar Rallyn

A cseh versenyző újra egy cseh csapattal indul a legendás versenyen.

Ales Loprais, nagybátyjához Karelhez hasonlóan a Tatrat akarta sikerre vinni a Dakar Rallyn. 2007-ben a 3. helyen fejezte be a Dakart, de utána következett négy kiesés, majd két 6. hely 2013-ban és 2014-ben. 2015-ben már egy MAN volánja mögött legjobb nem kamazosként a negyedik lett. Idén januárban már egy Ivecoval próbálta meg legyőzni a sivatagot. Azonban míg csapattársa Gerard De Rooy megnyerte a versenyt, ő ismét a verseny feladására kényszerült.

A cseh Buggyra Racing már egy ideje keresi, hogy ki vezesse Martin Kolomý mellett a másik Tatra-t a 2017-es Dakar Rallyn. Felmerült a WRC-nek az idén hátat fordító Martin Prokop, aki a Baja Aragonon a második helyen ért célba a csap által Phoenix-nek nevezett kamionnal. A Magyarországon is sokat versenyző Tomáš Ouředníček is az esélyesek között volt, végül azonban Ales Lopraisra esett a csapat választása.

“A csapat meghívót egy tesztre a lakóhelyem közelében. Ez természetesen felkeltette az érdeklődésemet. Végül a szlovákiai és magyarországi tesztek után megegyeztünk.”-mondta Ales Loprais.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Dakar Rally 2017 útvonala

Close