Ales Loprais újra Tatraval a Dakar Rallyn

A cseh versenyző újra egy cseh csapattal indul a legendás versenyen.

Ales Loprais, nagybátyjához Karelhez hasonlóan a Tatrat akarta sikerre vinni a Dakar Rallyn. 2007-ben a 3. helyen fejezte be a Dakart, de utána következett négy kiesés, majd két 6. hely 2013-ban és 2014-ben. 2015-ben már egy MAN volánja mögött legjobb nem kamazosként a negyedik lett. Idén januárban már egy Ivecoval próbálta meg legyőzni a sivatagot. Azonban míg csapattársa Gerard De Rooy megnyerte a versenyt, ő ismét a verseny feladására kényszerült.

A cseh Buggyra Racing már egy ideje keresi, hogy ki vezesse Martin Kolomý mellett a másik Tatra-t a 2017-es Dakar Rallyn. Felmerült a WRC-nek az idén hátat fordító Martin Prokop, aki a Baja Aragonon a második helyen ért célba a csap által Phoenix-nek nevezett kamionnal. A Magyarországon is sokat versenyző Tomáš Ouředníček is az esélyesek között volt, végül azonban Ales Lopraisra esett a csapat választása.

“A csapat meghívót egy tesztre a lakóhelyem közelében. Ez természetesen felkeltette az érdeklődésemet. Végül a szlovákiai és magyarországi tesztek után megegyeztünk.”-mondta Ales Loprais.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
Dakar Rally 2017 útvonala

Close