Skip to content
Főoldal / WTCR / WTCR: Coronel Audira vált

WTCR: Coronel Audira vált

Fotó. WTCR

A holland showman idén 500. túraautó versenyére készül.

Tom Coronel idén már teljesítette a Dakar Rallyt, a 27. helyen ért be Timmel. Most már a WTCR-re koncentrál, ahol idén a Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS-ét fogja vezetni. A 47 éves holland a 31. szezonját fogja megkezdeni és idén már az 500. túraautó versenyén fog részt venni.

„Számomra fontos, az hogy hosszabb ideig ugyanazzal a csapattal versenyezzek. Tavaly a Comtoyou és én jól kijöttünk. Az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző volt és most Audira váltunk. A csapatnak van tapasztalata ezzel a márkával és számomra sem idegen. A 2001-es Le Mans-i 24 óráson egy Audival indultam. Tavaly októberben az Audi érdeklődést mutatott egy együttműködésre a csapattal és velem mint versenyző. Ez jó érzés volt.”-kezdte Coronel.

„Technikailag az Audi nagyon hasonlít a tavaly használt Cuprára. Az RS 3 nagyon meglepett engem mikor Spanyolországban teszteltem a Goodyear gumikkal, amik újak az idén. Több szempontból is különbözik, és ez jó érzést ad nekem. Már azt is tudjuk, hogy az első versenyhétvége előtt még tesztelünk az autó finomhangolása érdekében.” -folytatta a holland showman.

Tom Coronel tavaly az 50-es rajtszámmal indult, idén ezt a 31-re cseréli, utalva a 31. versenyszezonjára.
„Leültem néhány emberrel kielemezni a motorsportos karrierem. Ha figyelembe vesszük a WTCR-t és az elődjeit (WTCC, ETCC) valamint az európai TCR versenyeket akkor az 413 versenyt tesz ki. Ha hozzáadjuk a további túraautó versenyeket (mint pl.: a Holland Túraautó Bajnokság) akkor az már 484 verseny. Az idei WTCR szezonra tervezett 20 versennyel átlépem az 500-at, ami különleges érzés és meg fogjuk ünnepelni!”-zárta gondolatait Coronel.

A WTCR idei szezonja április 24-26. között a Hungaroringen kezdödik.