Skip to content
Főoldal / WTCR / Mikel Azcona Michelisz Norbert csapattársa lesz a Hyundainál

Mikel Azcona Michelisz Norbert csapattársa lesz a Hyundainál

Mikel Azcona Hyundai WTCR
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport Customer Racing megnevezte kik fogják vezetni a Hyundai Elantra N TCR-eket 2022-ben a WTCR-ben.

Nagy kérdés volt kit ültet a Hyundai a visszavonuló Gabriele Tarquini helyére. A csapat a 25 éves spanyol Mikel Azcona személyében találta meg a megfelelő versenyzőt. Azcona három WTCR-es szezonja alatt három futamgyőzelmet szerzett – minden szezonban egyet. A spanyol versenyző a Hyundainál ötödik szezonját kezdő Michelisz Norberthez csatlakozik.

Hamarosan megkezdik a teszteket, így Azcona megteheti első köreit az Elantra N TCR-ben.

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport igazgatóhelyettese: „A WTCR mindig is az ügyfél programunk és a TCR-projektünk fő célja volt. Nem lesz ez máshogy 2022-ben sem. Gabriele Tarquini utódjának megtalálása nehéz feladat volt, de Mikel Azconával úgy gondolom, hogy megvan a megfelelő versenyző. A TCR-versenyzés egyik sztárja lett, és a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótájaként megteheti karrierje következő lépését. Ismerjük a csapat erejét, Michelisz Norbert képességeit és az autó teljesítményét, de négy év után mindannyian tudjuk, milyen szoros tud lenni a WTCR, ezért soha semmit nem veszünk természetesnek.”

Michelisz Norbert: „Nagyon boldog vagyok, hogy megerősíthetem, hogy az FIA WTCR-ben versenyezhetek 2022-ben is az Elantra N TCR-rel és a BRC Racing Teammel. Minden szezonra való felkészülés és rajt izgalmas, de idén még inkább az, hogy Mikel a csapattársam, hiszen valószínűleg ő az egyik legjobb pilóta. Követem a pályafutását, és élveztem minden pályán lezajlott küzdelmet, amióta megérkezett a WTCR-be, és nagyon várom, hogy vele dolgozhassak. Tudjuk, hogy az Elantra N TCR egy futam győztes autó, és most egy extra szezonnyi tapasztalattal rendelkezünk a futóművel kapcsolatban. Újabb nagyon szoros és küzdelmes évre számítok, sok csatával. Az a célom, hogy az első pillanattól kezdve versenyképes legyek, és hozzájáruljak a csapat sikereihez, amelyeket már elértem a WTCR-ben.”

Mikel Azcona: „Rettentően büszke vagyok, hogy a következő szezonra csatlakozhatok a Hyundai Motorsport Customer Racinghez a WTCR-ben. Ez egy újabb nagyszerű, pozitív lépés a karrieremben, és természetesen ez nem lett volna lehetséges a családom támogatása nélkül. A Hyundai referencia a gyártók számára. Alig várom, hogy elkezdhessek dolgozni az új csapattársammal, mindenkivel a BRC Racing Team-nél, és hogy beugorjak az Elantra N TCR-be, és a tőlem telhető legjobbat nyújtsam, mint mindig. Nagyon várom, hogy egy nagyszerű szezont kezdhessek – meg vagyok győződve arról, hogy együtt nagyszerű eredményeket érhetünk el.”