Skip to content
Főoldal / WTCR / WTCR: Megnevezte 2022-es versenyzőit a Zengő Motorsport

WTCR: Megnevezte 2022-es versenyzőit a Zengő Motorsport

Rob Huff Zengő Motorsport WTCR
Fotó: FIA WTCR

A két autót egy világbajnok és egy magyar versenyző fogja vezetni.

Egy héttel a paui szezonnyitó előtt bejelentette a Zengő Motorsport a 2022-es felállását. A magyar csapat továbbra is Cuprákat fog indítani, de csak kettőt. Egyiket a 2012-es világbajnok, a csapat tavalyi versenyzője, Rob Huff fogja vezetni. A másikkal a WTCR-be visszatérő, korábban a Hungaroringen dobogóra álló Nagy Dániel fog rajthoz állni az idei évben.

„Nem szeretnék arról beszélni, mit érhetünk el, majd a szezon végén meglátjuk, de nagyon magabiztosak vagyunk két pilótánkkal, Rob Huffal és Nagy Danival. Megvan Huffy tapasztalata, tehetsége és tudása, és tudjuk, hogy mindent ki tud hozni az autóból, és mindent ki tud hozni magából. Ugyanakkor motiválni fogja Danit, és segíteni fog neki a fejlődésben, és segít megtalálni a pontosságát. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó összeállítás ahhoz, hogy csapatunkban legyen egy korábbi bajnok és egy fiatal magyar tehetség” – mondta Zengő Zoltán csapatvezető.

„Van az ősrégi mondás, hogy csak annyira vagy jó, amennyire az utolsó versenyeden jó voltál, és mindkettőt megnyertük. Zengővel mindketten elég idősek és bölcsek vagyunk, és kellő tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy tudjuk, nehéz lesz a szezonkezdet, mert elég későn jöttek össze a dolgok, de nincs semmi, ami elérhetetlen lenne” – mondta Rob Huff a bejelentés kapcsán.

„Az elmúlt néhány évben arra vártam, hogy egy teljes szezont vezethessek a WTCR-ben, de ez soha nem jött el, és amikor azt hittem, hogy idén nincs lehetőség versenyezni, úgy döntöttem, idén abbahagyom a próbálkozást. Ekkor felhívott egy jó barátom, Zengő Zoltán, aki megkérdezte, hogy csatlakoznék-e csapatához és Rob Huffhoz, és megpróbáljuk folytatni azt az álmát, hogy magyar mérnököket és fiatal versenyzőket a túraautózás élére állítson világszerte. Igent mondtam” – kezdte Nagy Dániel.

„Rob mindig nagyon kedves volt hozzám, még akkor is, amikor a WTCC hátvédje voltam egy régi autóban. Már most is sokat segít nekem, és ez egy csodálatos lehetőség számomra, hogy tanuljak az egyik legnagyobb túraautó-legendától. Sokat jelent számomra, és remélhetőleg segíteni fog abban, hogy folytassam a pár éve elkezdett tanulási görbémet” – folytatta a tavaly az ETCR-ben versenyző magyar.

„Az a célom, hogy legalább egy futamot megnyerjek, de a motorsport nem könnyű, és az biztos, hogy az elején óvatosnak kell lennünk, hogy megismerjük az autót, a gumit és néhány versenypályát. Azt akarom érezni, hogy minden lehetségest megtettünk” – zárta Dani.

A WTCR június 11-12. között érkezik a Hungaroringre, a verseny ingyenesen látogatható lesz, csak a paddockba való belépésért kell majd fizetni.