Skip to content
Főoldal / WTCR / Ma Qing Hua visszatér a WTCR-be

Ma Qing Hua visszatér a WTCR-be

Ma Qing Hua
Fotó: FIA WTCR

A Lynk & Co versenyzője lesz a 2022-es szezonban a kínai versenyző.

A korábbi F1-es tesztpilóta Ma Qing Hua 2014-ben azzal írt történelmet, hogy első kínai versenyzőként nyerni tudott egy FIA világbajnoki sorozatban (2014-ben az orosz versenyen tudott győzni). A WTCR-ben is nyert már futamot, 2019-ben a Team Mulsannenal a slovakiaringi harmadik versenyen bizonyult a legjobbnak. 38 WTCR-es versenye alatt négyszer állt dobogón és 140 pontot szerzett.

Két év távollét után Ma Qing Hua a Lynk & Co versenyzőjeként tér vissza a WTCR-be 2022-ben. A 34 éves versenyző a svédországi Göteborgba költözik, hogy közelebb legyen a csapathoz.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Cyan Racinghez, a WTCR legsikeresebb csapatához, és kínai pilótaként képviselhetem a Lynk & Co-t egy FIA világkupa sorozatban. Nagyon tisztelem az előttünk álló feladatokat. Nincs keményebb túraautó-bajnokság a Földön, mint a WTCR. De bízom benne, hogy igazán erős csomaggal rendelkezünk, és hozzájárulhatok az idei világbajnoki címekért való küzdelmünkhöz. Alig várom, hogy Svédországba érjek, hogy a csapattal együtt elkezdhessem a felkészülést az idei nagy kihívások előtt” – mondta Ma a bejelentés kapcsán.