Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Visszatér a kétfülkés DAF a Dakarra 2022-ben

Visszatér a kétfülkés DAF a Dakarra 2022-ben

DAF
Fotó: Team De Rooy

Négy kamionnal tér vissza a Team De Rooy a Dakar Rally-ra, egy legendás kamiont is újjáépítenek.

A koronavírus keményen érintette a Team De Rooy-t. Eredetileg öt kamionnal indultak volna idén januárban a Dakaron, végül nem álltak rajthoz Szaúd-Arábiában és több Ivecot el is adtak.

2022 januárjában újra ott lesz a rajtnál a Team De Rooy, méghozzá a tervek szerint négy kamionnal.

Az egyik kamiont Mitchel van den Brink fogja vezetni. A holland 2019-ben indult először a Dakaron, akkor apukájának, Martin van den Brinknek volt a szerelője, ahogyan egy évvel később is. 2021-ben már a volánnál ült és a 19. helyen zárt Szaúd-Arábiában a Mammoet Rallysport Volvojával.

Két rekord már fűződik a nevéhez, 2019-ben ő lett a Dakar Rally legfiatalabb indulója a maga 16 évével, míg 2021-ben a legfiatalabb sofőr lett a kamionos mezőnyben.

Mitchel van den Brink a gyorssegítség lesz a csapat többi versenyzője számára. Szeptember 1-től lesz a Team De Rooy versenyzője, októberben egy hetet tesztelhet Marokkóban. Előtte azonban még indul a Volvoval a Selyemút Rally-n.

A holland média szerint a csapat egyik versenyzője Gerard de Rooy lesz. Ő utoljára 2019-ben indult a Dakaron.

A kétfülkés Daf ismét a Dakar Rally-n

Gerard de Rooy apukája, Jan de Rooy 1984-ben indult a kétfülkés DAF F3300 4×4-el, melynél mindegyik fülke alatt volt egy motor. Most a csapat gőzerővel dolgozik a kamion újjáépítésén, ugyanis a 2022-es Dakar Classicon ez a legendás kamion is rajthoz fog állni.

A kétfülkés DAF restaurálásáról pár képet ITT találsz.