Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Sainz: Ez egy rémálom volt

Sainz: Ez egy rémálom volt

Sainz Dakar Rally 2023
Fotó: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

A 2023-as Dakar Rally 3. szakaszán rengeteg gondja volt: defektek, eltört kerékkulcs, nem működő emelő… De úgy véli még esélyes a győzelemre.

Nem Carlos Sainz napja volt a 2023-as Dakar Rally harmadik szakasza. A mai napot még az összetett éléről kezdhette, aztán sorban jöttek a gondok. Így végül közel egy óra hátránnyal zárt a szakaszt megnyerő Guerlain Chicherithez képest. Az összetettben is visszacsúszott, fél óra feletti a hátránya a versenyben vezető régi riválisa, Nasser Al-Attiyah mögött.

„A szakasz jól indult, mert elkaptam Erik Van Loont, üldözőbe vettem Nassert [Al Attiyah-ot], aki defektes kerékkel állt meg, és megelőztem őt. Nagyon jól vezettem, de egy jobb kanyarban hirtelen valami furcsát éreztem a hátsó felfüggesztésben. Eltört egy gömbcsukló. A kocsiban volt, és megálltunk egy cserére. Nem vagyunk elégedettek a munkánkkal, mert lehetett volna gyorsabban is” – kezdte Sainz.

„Volt néhány probléma, ami bosszantott minket, de nem vagyunk szerelők, és stressz alatt voltunk. Ezt a jövőben javítani fogjuk. Azt sem értjük, hogy miért tört el az alkatrész. Ezek erős gömbcsuklók, amelyek soha nem okoztak problémát” – mondta lemondóan az Audi spanyolja.

De ezzel sem ért véget a spanyol versenyző kálváriája.

„Keményen támadtam, de defektet kaptunk, és gond volt az emelővel. Kövekkel kellett megemelnünk az autót, hogy kicseréljük a kereket. Aztán kilyukadt a második kerék, és a javítás során az egyik csavar el volt csavarodva. Eltört egy kerékkulcs is, és meg kellett várnunk Ekströmot. Ez egy rémálom volt.”

A spanyol úgy véli, hogy az időveszteség ellenére még versenyben van a győzelemért.

„Fél óra a Dakaron sok, de itt sok minden történik. Ha ez a tendencia, akkor reméljük, hogy ez nem történik meg velünk újra, és helyette az elöl lévő versenyzőknek lesznek problémáik” – zárta Sainz.

Szerinted sikerülhet Sainznak nyernie? Szavazz a 2023-as Dakar Rally győztesére ITT.