Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier indul a Közép-Európa Rallyn

Ogier indul a Közép-Európa Rallyn

Ogier
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sébastien Ogier maga mögött hagyta az EKO Akropolisz Rally sikertelenségét, és már alig várja a következő versenyét, az októberi Közép-Európa Rallyt.

A nyolcszoros világbajnok úgy tűnt, hogy megnyeri a rally világbajnokság 10. fordulóját a múlt héten (ez lett volna idei negyedik győzelme), de az utolsó előtti nap utolsó szakaszán kiesett, amikor a Toyota GR Yaris hátsó felfüggesztése megsérült.

A részmunkaidőben versenyző Ogier kihagyja a következő, chilei fordulót, de a Közép-Európa Rallyn (október 26-29.), egy teljesen új aszfaltos versenyen visszatér, amely Németország, Ausztria és Csehország szakaszait használja.

„Ez olyan lesz, mint egy hazai verseny” – mondta a francia a WRC.com-nak. „Közel van ahhoz, ahol élek, vagyis Münchenhez, de valójában még egyáltalán nem jártam ezen a területen. Ez egy nagyon új verseny lesz, azt hiszem, minden csapat számára.”

„Amikor odaérünk, rögtön sok munka vár ránk, mert minden új lesz. Úgy hallottam, hogy Csehország nagyon nagy kihívást jelent, gyors, csúszós és nagyon dobálós utakkal. Német részről nem vagyok benne olyan biztos, de majd meglátjuk.”

Arról a döntéséről, hogy vasárnap Görögországban újraindult annak ellenére, hogy nem volt versenyben az összesített eredményért, Ogier hozzátette: „Nem volt a legkönnyebb motivációt találni, de végül a csapatért tettem. Megérdemlik, rengeteget tesznek értünk, így a lehető legprofibbnak kell lennem.”