Skip to content
Főoldal / Extreme E / Molly Taylor Jenson Button csapatában indul

Molly Taylor Jenson Button csapatában indul

Kevin Hansen&Molly Taylor
Fotó: Extreme E

Megnevezte a versenyzőit az Extreme E második szezonjának első versenyére a JBXE csapat.

A Rosberg X Racing (RXR) versenyzőjeként tavaly Molly Taylor is hozzájárult a csapat bajnoki címéhez. Ahogy arról már korábban beszámoltunk a címvédő csapat Johan Kristofferssonnal és Mikaela Ahlin-Kottulinsky-val indul 2022-ben.

A korábbi F1-es versenyző, Jenson Button vezette JBXE is bejelentette ma a felállását az Extreme E második ávadának szezonnyitójára. A csapathoz tavaly szezonközben csatlakozó Kevin Hansen társa Molly Taylor lesz az első fordulón.

„Hihetetlen évem volt 2021-ben az Extreme E-ben, és teljes szívemből hiszek abban, amit a verseny képvisel a fenntarthatóság és a nemek közötti egyenlőség iránti elkötelezettsége tekintetében. Amikor a hétvégi futam előtt felkérték, hogy csatlakozzak a JBXE csapathoz, arra gondoltam, miért ne. Már alig várom, hogy a hétvégi Desert X-Prix-en vezethessek” – mondta Taylor a bejelentés kapcsán.

„Fantasztikus hír a JBXE számára, hogy Molly csatlakozott hozzánk. Mivel tavaly megnyerte a bajnokságot, nyilvánvalóan hatalmas tapasztalatot hoz magával, így hihetetlenül izgatott vagyok, hogy láthatom őt és Kevint akcióban ezen a hétvégén” – tette hozzá Jenson Button.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Mollyval dolgozhatok. Tavaly remekül teljesített, és az egyik legjobb volt a pályán. Nem hiába lett bajnok! Sok tapasztalata van Szaúd-Arábiából az idei Dakar Rallyról, ebből én is profitálhatok. Nagyon szórakoztató lesz vele dolgozni ezen a hétvégén” – tette hozzá Kevin Hansen.

Február 19-20-án a Szaúd-Arábiában a Desert X-Prix-el veszi kezdetét az Extreme E 2022-es szezonja.