Skip to content
Főoldal / Extreme E / Extreme E: Új párossal készül címvédésre a Rosberg X Racing

Extreme E: Új párossal készül címvédésre a Rosberg X Racing

Johan Kristoffersson&Mikaela Ahlin-Kottulinsky Extreme E
Fotó: Extreme E

Két svéd versenyzővel indulnak a második szezonban.

Az Extreme E első szezonjában a Rosberg X Racing (RXR) csapata szerezte meg a bajnoki címet. A csapat célja idén nem is lehet más mint a címvédés. A tavalyi bajnoki elsőséghez nagy mértékben hozzájáruló Johan Kristofferssonhoz Mikaela Ahlin-Kottulinsky csatlakozik. Ezzel egy teljesen svéd felállás jön létre az RXR-nél. Mikaela az ausztrál Molly Taylor helyére érkezik a Rosberg X Racinghez.

A svéd hölgy számára sem idegen a sorozat, hiszen tavaly a JBXE versenyzője volt, előbb Jenson Button, majd Timmy Hansen társaként. A bajnokságot a harmadik helyen zárták.

„Hihetetlenül megtisztelő és nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az RXR-hez, és támogathatom a csapatot bajnoki címük megvédésében. Az, hogy az 1. évad győztes csapatával dolgozhatok együtt, valóban nagyszerű lehetőség, és alig várom, hogy elkezdhessem! Nagyon várom, hogy dolgozhassak és tanulhassak Nicotól [Rosbergtől] és Johantól [Kristofferssontól], két világbajnoktól, akiket nagyon tisztelek és csodálok a kormány mögött elért hihetetlen eredményeikért” – mondta a bejelentés kapcsán Mikaela Ahlin-Kottulinsky.

„Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a munkámat az RXR-rel. Szenzációs első közös szezonunk volt, és biztos vagyok benne, hogy építhetünk erre a tapasztalatra, és még jobbak lehetünk. Kipihentnek érzem magam, tele vagyok energiával, és alig várom, hogy újra nyerjek. Az, hogy Mikaela az oldalamon van, extra motiváció. Nagyon tehetséges sofőr, és mivel honfitársak vagyunk, sok közös tapasztalattal rendelkezünk, biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen ki fogunk jönni” – tette hozzá Johan Kristoffersson.

Az Extreme E 2022-es szezonjának első versenyét Szaúd-Arábiában, Neonban rendezik február 19-20-án.