Skip to content
Főoldal / Extreme E / Loeb nélkül folytatja Hamilton csapata az Extreme E-ben

Loeb nélkül folytatja Hamilton csapata az Extreme E-ben

X44 Vida Carbon Racing
Fotó: Extreme E

Egy jamaicai versenyző csatlakozik Cristina Gutiérrezhez az X44 Vida Carbon Racingnél.

Cristina Gutiérrez és Sébastien Loeb megnyerte az Extreme E második szezonját tavaly. Úgy tűnik Lewis Hamilton csapata, az X44 Vida Carbon Racing nem vallja a győztes pároson ne változtass elvet. A kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb idén nem lesz a csapat tagja. A jamaicai Fraser McConnell csatlakozik Cristina Gutiérrez mellé.

2019-es amerikai rallycross bajnokság győztese, Fraser 2018-ban debütált a rallycrossban, az észak-amerikai ARX2 sorozatban versenyezve. Első futamán ő érte el a leggyorsabb időt, majd az összes előfutamát megnyerte, és első döntőjét a pole pozícióból kezdte. Első nemzetközi szezonjára alig egy évvel később került sor az Olsbergs MSE-vel az FIA RX2 bajnokságban, ahol a világ legjobb fiatal rallycross-versenyzői között a 4. helyen végzett. 2021-ben már Supercarral versenyzett és nyert a Rally X Nordicben.

Más fronton is lesz változás. A Rodin Carlinnal való együttműködés annak biztosítása érdekében, hogy az X44 Vida Carbon Racing csapatot tehetséges vezetők, szerelők és mérnökök sokszínű csoportja alkossa, valamint egy olyan csapatstruktúra kialakítása, amely a motorsport tehetségek következő generációjának fejlesztését helyezi előtérbe.

A Rodin Carlin név egyet jelent a feltörekvő tehetségekkel és a versenyzői kiválósággal. A csapat több mint 20 éve nyer futamokat és fejleszt motorsport-tehetségeket különböző kategóriákban, versenygyőztes örökségük a brit F3-ban van, ahol a csapat az 1990-es évek végén megalapozta az alapjait.

Azóta olyan bajnokságokban aratott győzelmek, mint a Formula 2, a Formula Renault 3.5, a brit F4, az FIA F3 Európa-bajnokság, a GP3 sorozat, az Indy Lights és még az ázsiai Le Mans sorozat is megerősítette a csapat győztes hírnevét.

Az Extreme E 2023-as szezonja most hétvégén kezdődik Szaúd-Arábiában.