Skip to content
Főoldal / Extreme E / Ken Block lánya az Extreme E-ben indul

Ken Block lánya az Extreme E-ben indul

Lia Block Extreme E
Fotó: Extreme E

Lia Block Szardínián debütál a sorozatban a Carl Cox Motorsporttal.

Az amerikai Lia Block rengeteg rally, rallycross és off-road tapasztalatot mutatott fel pályafutása korai szakaszában, és a szezon hátralévő részében Timo Scheider partnere lesz a volán mögött, kezdve a bajnokság következő fordulójával Szardínián.

Az USA-beli Floridából származó Block a szezon hátralévő részében Christine GZ-t váltja a csapatnál.

Lia már eddig is hatalmas potenciált mutatott, és nem szűkölködik tapasztalatokban, mivel versenyzői karrierjét gokartozással kezdte. Block azóta a Nitrocross NEXT versenyen is indult, az Amerikai Rally Szövetség bajnokságában elért sikerei mellett, amelyek kategóriagyőzelmeket és a 2023-as összesített tabella hatodik helyét hozták.

Édesapja, a legendás Ken Block, aki sajnos az év elején elhunyt, részt vett a bajnokság korai fejlesztésében, és ő volt az első pilóta, aki az ODYSSEY 21-gyel versenyszerűen indult a 2020 januárjában megrendezett Dakar Rallyn.

Az Extreme E csapathoz való csatlakozásáról Lia Block így nyilatkozott: „Izgatottan várom, hogy a következő fordulóban, Szardínián, az Island X Prix-n debütálhatok az Extreme E-ben. Hatalmas lehetőség a Carl Cox Motorsporttal versenyezni, és alig várom, hogy a volán mögé üljek és pályára lépjek. Alig várom, hogy a legjobbamat nyújtsam a csapatért, és jó eredményeket érjek el.”

„Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Timóval [Scheider], akit már évek óta ismerek, és a csapat többi tagjával – ez lesz az első versenyem az Egyesült Államokon kívül, és a sportág sok nagy nevével fogok versenyezni, de nagyon várom a kihívást, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát” – zárta a 16 éves versenyző.