Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz Norbi futamot nyert a Nordschleifén

Michelisz Norbi futamot nyert a Nordschleifén

Fotó: WTCR

A WTCR első nürburgringi versenyének összefoglalója.

Michelisz Norbert a második helyről várhatta a lámpák kialvását. A Hyundai magyar versenyzője jól kapta el a rajtot és az első kanyarban már az első helyen fordult el Guerrieri előtt. Norbi fokozatosan lépett el az őt üldöző argentintől, Guerrierinek esélye sem volt, hogy visszaelőzze Norbit. Michelisz Norbi első győzelmét szerezte az idei szezonban a Nordschleifén. A bajnokságot továbbra is vezető Guerrieri lett a második.

A rajt után elvesztette a harmadik helyét Nestor Girolami Frederich Vervischhel szemben. Az audis versenyző az első kör végén a tapadásra panaszkodott az első tengelyen, valamint a motorerőre. A második kör végén a hosszú egyenesben Girolami kibújt a szélárnyékból, hogy előzzön, de nem bírt az Audival. Robb Huff lett a nevető harmadik és mindkettőjüket megelőzte. Vervisch két helyet is vesztett. A harmadik kör végén ugyanitt csatázott Huff és Girolami, a két autó többször is összeért az egyenesben, végül Grirolami kaparintotta meg a harmadik helyet.

Tassi Attila a 21. helyen zárta a versenyt. Yvan Müller a rajt utáni kakaskodás áldozata lett, míg Gabriele Tarquini számára technikai probléma miatt ért idő előtt véget a verseny.

WTCR nürburgringi első verseny nem hivatalos végeredménye: