Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz Norbert Hollandiában is dobogós

Michelisz Norbert Hollandiában is dobogós

Fotó: WTCR

A zandvoorti második és harmadik verseny összefoglalója.

A zandvoorti második versenyen rajt-cél győzelmet aratott Esteban Guerrieri. Az argentin versenyzőnek ez volt idei második győzelme. Benjamin Leuchter lett a második, első dobogóját szerezte a WTCR–ben, valamint ez volt a VW első dobogója az idei szezonban. A harmadik helyért járó serleget szintén egy VW-s versenyző, Johan Kristoffersson vehette át. A rallycross világbajnok szintén első dobogóját szerezte a WTCR-ben.

A vonatozással töltött verseny egyik említésre méltó dolga Yvan Muller kicsúszása volt az utolsó kanyarban, amivel több helyet bukott. Ennek köszönhetően lépett egyet előre Michelisz Norbert is és lett hetedik. Tassi Attila már a verseny elején búcsúzott a Tom Coronellel történt affér után.

A harmadik versenyen a második helyről induló Thed Björk jobban kapta el a rajtot mint Yann Ehrlacher, a francia elég agresszívan védte pozícióját, de a svéd végül megelőzte. A harmadik körben aztán kezdődtek a gondok a Lynk & Co-nál, Björköt utasították, hogy engedje el Ehrlachert. Néhány körrel később Ehrlacher kapta meg az üzenetet, hogy engedje el Björköt. A svéd második győzelmét szerezte a hétvégén.

Michelisz Norbertet a rajtnál lehagyta Augusto Farfus. A Hyundai magyar versenyzőjének ezután körökön keresztül Yvan Muller ellen kellett védekeznie. Norbi végül az utolsó körben megelőzte Farfust, így sorozatban harmadik versenyhétvégén állhatott dobogóra. Tassi Attila a 22. helyen ért be.

A WTCR zandvoorti második verseny eredménye ITT, míg a harmadiké ITT tekinthető meg.