Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkóban magyarokkal folytatódik a tereprali-világbajnokság

Marokkóban magyarokkal folytatódik a tereprali-világbajnokság

Szalay Balázs
Fotó: Opel Dakar Team

Szoros az állás a bajnokságban, az Audi is teljes felállással érkezik és egy magyar páros is rajthoz áll.

Október 1-6. között a Marokkó Rallyval folytatódik a tereprali-világbajnokság, mely a bajnokság utolsó előtti fordulója.

Természetesen indul a bajnokság első két helyezettje, Sébastien Loeb és Nasser Al-Attiyah. A franciának egyetlen pont az előnye. A BRX ezúttal Orlando Terranvovát is rajthoz állítja, valamint szintén egy Hunterrel indul Guerlain Chicherit is.

Az élmezőnyben az Audi is megkeverheti a dolgokat, aki mindhárom párosát indítja a Marokkó Rallyn a 2023-as Dakar Rallyra való felkészülésként. A verseny háromszoros győztese, Stéphane Peterhansel szerint a korábbi tapasztalatainak sok hasznát nem veszi. Mattias Ekström kihangsúlyozta, hogy a januári Dakar óta nem versenyzett a sivatagban, csak aszfalton, így vissza kell rázódnia. Carlos Sainz véleménye, hogy itt fog kiderülni mennyire végeztek jó munkát az új Audi RS Q e-tron E2-vel (a csapat amúgy túl van egy kilenc napos marokkói teszten).

A Marokkó Rallyn lesz magyar induló is, Szalay Balázs és Bunkoczi László két év kihagyás után versenyez újra a sivatagban az Opel Grandland X-el, amely sok fejlesztést kapott ez idő alatt. Kicsit rövidült az autó, új vázat és karosszéria-elemeket kapott, átalakították a futóművet és javult a kilátás az autóból. Bunkoczi László kiemelte, ő itt fog először digitális itinerből diktálni, amit meg kell majd szoknia.

T4-ben a bajnokság első három helyezettje, Austin Jones, Marek Goczal és Rokas Baciuska között 15 pont különbség van.