Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Chicherit is Prodrive Hunterrel indul a 2023-as Dakaron

Chicherit is Prodrive Hunterrel indul a 2023-as Dakaron

Chicherit Hunter
Fotó: BRX

Sőt a 2023-as tereprali-világbajnokságon és a 2024-es Dakar Rallyn is ezzel fog indulni.

A GCK Motorsport és Guerlain Chicherit egy Prodrive Hunter volánja mögött fog részt venni a közelgő Marokkó Rallyn, majd a 2023-as Dakar Rallyn Szaúd-Arábiában, mielőtt 2023-ban a teljes tereprali-világbajnokságon részt venne a 2024-es Dakar előtt. Az autót teljes mértékben a BRX fogja üzemeltetni a mérnöki, logisztikai és technikai támogatás tekintetében, mivel az autó Vaidotas Zala azonos Prodrive Hunterével áll majd rajthoz a Dakaron.

A GCK Motorsport és Guerlain Chicherit a következő két évben egy Prodrive Hunterrel indul a Dakaron. Az ambiciózus program lényege egy nagy potenciállal rendelkező bioüzemanyaggal működő jármű, amely segíthet a francia alakulatnak összegyűjteni a szükséges tapasztalatokat ahhoz, hogy elérjék végső céljukat, a verseny megnyerését egy hidrogénhajtású autóval.

A GCK Motorsport és Guerlain Chicherit a Prodrive-val közösen a Hunter 4WD T1+-t a 2022-es Marokkó Rallyn (október 1-6.), a következő két Dakar Rallyn és a 2023-as tereprali-világbajnokság (W2RC) teljes szezonjában indítja. A francia versenyző és navigátora, Alex Winocq egy olyan járművel kezdi meg új kalandját, amely megegyezik azzal, amellyel Sébastien Loeb és Fabian Lurquin a második helyet szerezte meg az idei Dakaron. A környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontjának megfelelően Chicherit V6-os turbófeltöltős gépe a Prodrive EcoPower fenntartható üzemanyaggal fog működni, amely mezőgazdasági hulladékból készül, és 80%-kal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a hagyományos benzin.

A GCK Motorsport és a Prodrive mérnökei az év során továbbra is szorosan együttműködnek majd, értékes adatokat gyűjtve a GCK H2 programhoz, amelynek célja a Dakar-győzelem megszerzése egy hidrogénüzemű járművel.

Ehhez a fantasztikus kalandhoz Guerlain Chicherit az autó poszt-apokaliptikus festéséhez illően Mad Maxként öltözik majd fel.

„Boldog voltam, hogy idén ismét részt vehettem a Dakaron. Sajnos túlságosan is tudatosították bennünk, hogy az olyan kétkerék-meghajtású autóknak, mint a mi GCK Thunderünk, milyen hátrányokkal kell megküzdeniük. Ezért ezúttal az összkerék-meghajtás mellett döntöttünk. A verseny kemény. Legalább tíz autó képes a győzelemre. De úgy gondolom, hogy esélyesek vagyunk az első helyre, főleg, hogy a pálya nehéz, nagyon homokos, amit én szeretek, így remélem, hogy meg tudjuk szerezni a győzelmet. Bármi is történik, a Prodrive program hasznos lesz a GCK Motorsport számára, mert ez a tanulási folyamat része. A csapatnak fel kell építenie az önbizalmát, hogy a jövőben egy hidrogénautóval a csúcsra jusson” – mondta a bejelentés kapcsán Chicherit.