Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Újabb versenyző kapja meg a BRX Hunter-t

Újabb versenyző kapja meg a BRX Hunter-t

Vaidotas Zala BRX Hunter T1+
Fotó: Bahrain Raid Xtreme

Vaidotas Zala a 2023-as Dakar Rallyn először fog egy gyári színtű versenyautóval indulni.

A kétszeres litván rally bajnok Vaidotas Zala 2016 óta minden évben indult a Dakar Rallyn. Az első két versenyen Seattal ment, majd a következő kettőn már egy Toyota Hiluxot vezetett. Az elmúlt három évben egy Minivel indult. 2020-ban megnyerte a nyitó szakaszt, ezzel ő lett az első litván szakaszgyőztes a Dakaron. A 2022-es versenyt a 11. helyen fejezte be, legjobb helyezése egy ötödik hely volt az utolsó napról.

A 2023-as Dakar Rallyn már a Prodrive által készített BRX Hunter T1+-al fog indulni. A Teltonika Racing színeiben fog indulni, de a technikai hátteret a Bahrain Raid Xtreme adja.

„Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, hogy a Prodrive Hunter-t vezethetem a 2023-as Dakar Rallyn, mivel ez lesz az első alkalom, hogy egy gyári szintű versenyautóval indulhatok. Nagyon várom már, hogy Sébastien Loeb mellett vezethessek, aki minden feltörekvő rally versenyző számára egy ikon. Az első dubaji tesztem után lenyűgözött a Prodrive Hunter képessége, és hatalmas mosolyt csalt az arcomra, így biztos vagyok benne, hogy a 2023-as Dakar lesz pályafutásom legérdekesebb versenye” – mondta Zala.

Fotó: Bahrain Raid Xtreme

Négy autós csapatban gondolkodik a BRX

„Az, hogy Vaidotas velünk lesz a 2023-as Dakaron, csak azt bizonyítja, hogy a tereprali világa mennyire figyel minket, és mennyire csodálják a Hunter-t és a BRX csapatot” – tette hozzá a BRX csapatfőnöke, Gus Beteli. „Négy autós csapatban gondolkodunk a 2023-as Dakarra, hamarosan újabb neveket jelentünk be. Addig is a tereprali-világbajnokság utolsó fordulóira, a Marokkó Rallyra és az Andalúzia Rallyra összpontosítunk.”

A teljes szezont teljesítő Sébastien Loeb jelenleg egyetlen ponttal vezeti a világbajnokságot. Orrlando Terranova nem indult az Abu Dhabi Desert Challengen, de Marokkóban már fog a Dakarra való felkészülésként. Nani Roma a rákkal küzd, szeretne indulni Marokkóban vagy a Dakaron, de nem akarja siettetni a visszatérését.