Skip to content
Főoldal / WRC / Kiderült meddig marad biztosan a WRC-ben a Szafari Rally

Kiderült meddig marad biztosan a WRC-ben a Szafari Rally

Szafari Rally
Fotó: Red Bull

Kenya elnöke jelentette be, hogy megegyeztek az FIA-val és a promóterrel.

19 év után tért vissza a WRC körforgásába a Szafari Rally egy fordulatokban gazdag, emlékezetes versennyel. A győzelmet végül Sébastien Ogier szerezte meg. A győztesnek járó kupát Kenya elnökétől, Uhuru Kenyattaól vehette át.

Kenyatta bejelentette, hogy 2026-ig minden évben megrendezik a Szafari Rally-t Kenyában.
„Nagy örömömre szolgál tehát, hogy bejelentem, hogy megállapodtunk a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a promóterrel, hogy a kenyai Szafari Rally-t 2026-ig minden évben megrendezzük. Azonnal megkezdjük a következő Szafari Rally előkészítését.”

Kenyatta elnök emlékeztette a kenyaiakat, hogy teljesítette 2013-as ígéretét, miszerint hosszú távú távollét után visszahozza a WRC-be a Szafari Rally-t.
„Büszkén mondhatom, hogy egy 19 éves szünet után a Szafari Rally visszatért! Erőfeszítéseink beváltak. Figyelemre méltó Szafari Rally-t rendeztünk, amely kihívást jelentett az embernek és a gépnek egyaránt, és amelyre sok éven át emlékezni fognak.”

Az elnök megjegyezte, hogy a világbajnokság kenyai fordulója megerősítette az ország hatalmas potenciálját, mint globális motorsport-célpontot.
„Álmodtunk és elértük az álmunkat. Terveztünk és sikerült is. Együttes erőfeszítéseink célba értek és biztos vagyok benne, hogy Afrika legnagyobb motorsport eseménye inspiráló lesz a jövőre nézve.”