Skip to content
Főoldal / WTCR / Itt a bejelentés: Michelisz marad a Hyundainál

Itt a bejelentés: Michelisz marad a Hyundainál

Fotó: WTCR

Egy új márkatársa lesz a címvédőnek.

Ahogyan az várható volt, a WTCR címvédője, Michelisz Norbert idén is a Hyundainál folytatja. Norbi idén a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapat színeiben indul, csapattársa pedig az előző két évhez hasonlóan Gabriele Tarquini lesz.

Michelisz Norbert: „A bajnoki cím tavalyi megszerzését követően nyilván nagyon örülök annak, hogy idén is egy Hyundai i30 N TCR-el versenyezhetek a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapatban. Számomra ez egy igazán kellemes környezet. Úgy érzem jól együtt tudok dolgozni a BRC-vel és Gabriele-vel, ezt mutatja, hogy az elmúlt két évben milyen eredményeket értünk el. Természetesen 2020 új kihívás lesz. Új pályák vannak a naptárban és a gumik is mindenki számára újak lesznek. Én vagyok a bajnok és idén még gyorsabbak lehetünk.”

Gabriele Tarquini: Személy szerint nekem a cél az, hogy ismét rendszeresen harcban legyek a győzelemért, benne legyek a bajnoki címért folytatódott küzdelemben – erről szól a versenyzés. De a csapat bajnokság állását is meg kell vizsgálnunk. Az elmúlt két évben második lettünk, tehát nagyszerű lenne, ha 2020-ban mindkét címet a BRC zsebelné be.”

A Hyundai visszatér a 2018-as felálláshoz és ismét két külön csapat készíti fel a Hyundai i30 N TCR-eket a versenyekre. A másik csapat az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team lesz.

Nicky Catsburg lesz az egyik versenyzőjük, hozzá csatlakozik a Hyundai Junior programjának a tagja, Luca Engstler. A 19 éves versenyző tavaly a Slovakiaringen debütált a WTCR-ben szabadkártyás versenyzőként, akkor kétszer is az első tízben végzett. Majd Makaón ő helyettesítette Augusto Farfust.