Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Hivatalos: Sainz, Peterhansel és Despres is a Mininél!

Hivatalos: Sainz, Peterhansel és Despres is a Mininél!

Dakar Rally
Fotó: X-raid

Megnevezte három versenyzőjét a Mini a 2019-es Dakar Rallyra.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy Carlos Sainz, Stephane Peterhansel és Cyril Despres is várhatóan a Mininél folytatja pályafutását. Az X-raid ma hivatalosan is megerősítette, hogy mind a három versenyző MINI John Cooper Works Buggy-val indul a 2019-es Dakar Rallyn. A három versenyző összesen 20 Dakart nyert meg (Peterhansel 13-at motorral és autóval, acímvédő Sainz kettőt, míg Despres ötöt nyert motorral).

Az október 4-én rajtoló Marokkó Rallyn fog debütálni Carlos Sainz és Cyril Despres a MINI John Cooper Works Buggy kormánya mögött. Stephane Peterhansel ezen a versenyen egy SSV-vel indul és a felesége fog neki navigálni.

Az X-raid csapat az elmúlt hónapokban keményen dolgozott az autó továbbfejlesztésén. Több ezer tesztkilométert teljesítettek Marokkóban és Európában, annak érdekében, hogy versenyképes legyen az autó a januári Dakaron. A súlycsökkentés mellett a buggy egyes elemeit is optimalizálták. Az elektronika tekintetében is nagyot léptek előre.

Sven Quandt, az X-raid csapatfőnöke: „Ez a trió nyilvánvalóan egy álom csapat, rengeteg tapasztalattal. Carlos nagy segítséget nyújtott az autó továbbfejlesztésében, ami így sokat fejlődött. Stephane egy régi barát, jó újra a csapatban látni. Cyril is megmutatta már mire képes, kíváncsi vagyok, a mi csapatunkba mire megy. A Mini sikeresen teljesítette a teszteket, így izgatottan várjuk a következő versenyt.”

Peterhansel számára nem lesz ismeretlen az X-raid csapat, hiszen 2012-ben és 2013-ban velük nyerte meg a Dakart. Az X-raid utoljára 2015-ben nyert Nasser Al-Attiyah révén.
Despresnek új navigátora lesz Jean-Paul Cottret személyében.

A 2019-es Dakar Rallyt január 06-17. között rendezik Peruban.