Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Hivatalos: Peterhansel a Peugeotnál folytatja

Hivatalos: Peterhansel a Peugeotnál folytatja

pet-peuA Peugeot ma hivatalosan is megerősítette, hogy Peterhansel náluk indul a következő Dakar Rallyn.

Azok után, hogy az X-Raid hétfőn bejelentette, hogy Stephane Peterhansel közös megegyezéssel elhagyja a csapatot, a Peugeot ma bejelentette, amiről már régóta pletykáltak. A tizenegyszeres Dakar győztes csatlakozik a visszatérő Peugeothoz és Sainz és Despres csapattársaként ő is egy Peugeot 2008 DKR-t fog vezetni.

„Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a csapathoz. Emlékszem még a motoros éveimre, amikor mindig láttam a Peugeotot és minden este a srácokkal lógtam a táborba. Hihetetlen volt számomra, hogy beszélhettem Ari Vatanennel. Ezért is természetes, hogy csatlakoztam a csapathoz, ami inspirálta az álmaimat. Egyébként már régóta vártam erre a fajta kalandra. Több éve már gondoltam rá, hogy milyen nagyszerű lenne, ha a Peugeot-ami sok sikert elért már a Dakaron korábban-ismét visszatérne a tereprali világába. Így amikor jött a hívás nem nagyon kellett győzködni.”-mondta Peterhansel.

pet-peu

Fotó: Peugeot Sport

A Peugeot versenyzői összesen 17 Dakar győzelemmel rendelkeznek autón és motoron, így egy elég ütős csapatot állítottak össze a franciák.

Sainz is örül Peterhansel érkezésének: „Stephane úgy ismeri a Dakart, mint a tenyerét, és tudni fog a csapatnak és nekem is sok újat tanítani. Természetesen az érkezése nagyobb nyomás alá fog helyezni engem, de ez csak inspirálni fog engem.”

Peterhansel pályafutását ITT ismerheted meg részletesebben.