Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Elektromos motorkerékpár a 2020-as Dakaron

Elektromos motorkerékpár a 2020-as Dakaron

A Tacita hosszabb távra tervez a Dakaron.

A Dakar Rally is egyre inkább nyit az alternatív hajtású járművek felé. Várhatóan a közel jövőben külön kategória is lesz számukra. Mint arról már beszámoltunk a 2020-as Dakaron ott lesz az Extrem E elektromos SUV-ja, az Odyssey.

Az olasz Tacita elektromos motorkerékpárokat gyártó cég 2020. január 4-én Dzisdábban mutatja be a Tacita T-Race Rally 2020-at és ismerteti a terveit a 2021-es, 2022-es és 2023-as Dakarral kapcsolatban. Tovább január 17-én az utolsó szakaszon részt is vesz az elektromos motorkerékpár.

A Tacita számára nem lesz ismeretlen a sivatag, hiszen 2012-ben ők voltak az elsők, akik egy teljesen elektromos motorkerékpárral elindultak egy sivatagi versenyen, a Merzouga Rallyn Marokkóban.

„Az ASO (a Dakar szervezői-a szerk.) ösztönzi a hibrid és a teljes elektromos járművek Dakaron való részvételét, és mi elfogadtuk a kihívást. Dolgozunk a Tacita T-Race Rally 2020-on, hogy képes legyen megbirkózni a világ legnehezebb tereprali versenyével.”-mondta Said Pierpaolo Rigo, a Tacita társalapítója.