Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Ekström is indul

Dakar 2021: Ekström is indul

A svéd az SxS kategóriában készül az Extrem E első szezonjára.

Az X-raid csapat korábban nem versenyzett a T1 kategórián kívül. A 2021-es Dakaron ez megváltozik. Az X-raid Yamaha Racing Rally Supported Team égisze alatt két Yamaha YXZ1000R-t indítanak az SxS kategóriában.

Az egyik versenyző a svéd Mattias Ekström lesz, akinek Emil Bergkvist lesz a társa. A másik Yamahával Camelia Liparoti és Annett Fischer fog versenyezni.

„Mindig is az álmom volt, hogy induljak a Dakaron. Annyi féle versenyen indultam már, de ez kimaradt. Összejött a költségvetés, hogy induljunk egy SxS-el és az új X-raid projekt jó alap lesz nekünk. Nagyon várjuk a 2021-es Dakar Rally-t. Ez egyben tökéletes felkészülés az Extrem E-re is, hiszen az is Szaúd-Arábiában fog kezdődni. Korábban még sosem vezettem a dűnéken vagy a sivatagban” -mondta Ekström.

Mattias Ekström 2001 és 2018 között volt az Audi versenyzője a DTM-ben, ez alatt 25 versenyt nyert és kétszer lett bajnok. Utána a rallycross felé vette az irányt és 2016-ban világbajnok lett – szintén az Audival. Idén második lett a WRX-ben.

Mint beszámoltunk róla az Audi is indulni fog a Dakaron. Ez netán már arra a tapasztalat gyűjtés?