Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Az Audi indul a Dakaron

Az Audi indul a Dakaron

Fotó: Audi

Egy innovatív prototípussal indulnak 2022-ben.

Az Audi ma bejelentette, hogy 2022-ben első alkalommal indulnak gyári csapattal a Dakar Rally-n. Ráadásul teszik ezt egy innovatív járművel. Elektromos hajtáslánc, nagy feszültségű akkumulátor és magas hatékonyságú energia-átalakító lesz az autóban.

Az Audi az első olyan autógyártó, amely elkötelezte magát a Dakar Rally-n egy életképes alternatív hajtáskoncepció kidolgozása mellett.

Az Audi mindig is úttörő volt ilyen téren az autósportban. 2012-ben először nyertek a Le Mans-i 24 óráson hibrid autóval, az Audi R18 e-tron quattroval.

2014-től beszálltak a Formula-E-be is előbb, mint az ABT partnere, majd 2017-től teljes gyári csapattal. 43 dobogót szereztek, ebből 20 győzelem és az egyéni valamint a csapat világbajnoki címet is sikerült elhódítani.

2021 végén a Formula-E-ből kiszállnak a Dakar-projekt és az LMDh-projekt (sportautózás) miatt. Az ingolstadtiak szerint a Formula-E-s szerepvállalásuk elérte a célját.

„A motorsport iránti sokoldalú elkötelezettség az Audi stratégiájának szerves része és az is marad. A jövőben folytatni szeretnénk a márka Vorsprung durch Technik szlogenjének demonstrálását a nemzetközi autósport csúcsán, és innovatív technológiákat fejleszteni a közúti autóink számára. A világ legnehezebb rally-ja a tökéletes terep erre” – mondta Markus Duesmann az Audi sajtóanyagában.