Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Despres mégis indul, egy felfedező lesz a navigátora

Dakar 2020: Despres mégis indul, egy felfedező lesz a navigátora

Fotó: Red Bull

Mike Horn fog navigálni az OT3 by Overdrive-ban.

Eredetileg úgy volt, hogy az ötszörös Dakar-győztes Cyril Despres nem indul a 2020-as Dakar Rallyn. Azonban az utolsó pillanatban kapott egy lehetőséget, így ott lesz Szaúd-Arábiában. A franciának ez lesz a 20. Dakarja.

Cyril Despres nem rég lett a Red Bull off road junior programjának a mentora. Egy ugyanolyan OT3 by Overdrive-val indul a side-by-side (SxS) kategóriában, mint a felügyeletére bízott ifjoncok. A francia klasszisnak a saját versenye mellett a fiatalokra is figyelnie kell.

Despres navigátora, a barátja, a felfedező Mike Horn lesz. A dél-afrikai Horn nemrég 1800 kilométert tett meg 87 nap alatt sítalpakon az északi-sarkon. Korábban tett egy 18 hónapos egyenlítő körüli utazást, amin semmilyen motorizált eszközt nem használt.

„Jól akarjuk érezni magunkat ezen a Dakaron. Várom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az OT3-ból és hozzájáruljak annak jövőbeni fejlesztéséhez. Túl korai megmondani hol is állunk a mezőnyben. Szakaszról szakaszra fogunk versenyezni és próbálunk minden nap fejlődni.”-mondta Despres.