Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Red Bull junior program-már a terepraliban is

Red Bull junior program-már a terepraliban is

Fotó: Red Bull

Januárban a Dakaron már indulnak a fiatalok.

A Red Bullnak már van egy junior programja, ami olyan versenyzőket adott az F1-nek mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo vagy épp Max Verstappen. A Red Bull most létrehozott egy ilyen junior programot a terepraliban, hogy kineveljék az utánpótlást.

A program résztvevői egy az Overdrive Racing által kifejlesztett OT3-al versenyeznek majd, ami egy SxS kategóriájú jármű, 177 lóerővel, 290 Nm-es nyomatékkal. Az autó fejlesztésében a Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah vett részt.
A program mentora a Dakart motorral négyszer megnyerő Cyril Despres.

A Red Bull Off-Road Junior Program (ez a hivatalos neve) keretében 2020-ban három amerikai fiatal versenyezhet az OT3-asokkal.
A 21 éves Blade Hildebrand és a 23 éves Mitch Guthrie Jr. januárban már ott lesz Szaúd-Arábiában a Dakaron. Előbbi számára nem ismeretlen a Dakar, hiszen idén megnyerte a Dakart az OP.1 kategóriában Tim Coronel és Robby Gordon előtt. Mitch Guthrie Jr. újonc lesz a Dakaron. Az év során még a Selyemút Rallyn, a Marokkó Rallyn, az Abu Dhabi Desert Challenge-n és több amerikai versenyen indulnak majd.

Mitch Guthrie Jr. a tengerntúlon megnyerte a Baja 1000-et 2017-ben, a Mint 400-at és a King of the Hammers-t kétszer nyerte meg,

A 17 éves Seth Quintero még egy Polaris RZR Turbo-val versenyez Amerikában, majd a 18. életévének betöltése után már ő is az OT3-al fog indulni.