Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al-Attiyah és Loprais a XI. HunGarian Bajan

Al-Attiyah és Loprais a XI. HunGarian Bajan

A hazai mezőny világsztárokkal egészül ki a magyar világkupa futamra. Al-Attiyah, Loprais és a gyári Minik is ott lesznek Pápán!

A 2011-es Dakar Rally győztese és olimpiai bronzérmes Nasser Al-Attiyah 2008 után ismét indul a HunGarian Bajan. Akkor a BMW-vel megnyerte a versenyt, most egy Toyotaval szeretne duplázni. A Mini 5 autóval fogja képviseltetni magát Pápán. Itt lesz a tavaly másodikként végző Holowczyc és a bajnokságot vezető Vasilyev. Mellettük még Terranova, Garafulic és Rakhimbayev fog egy-egy Mini All 4 Racinget terelni. Az ő dolgukat próbálja majd megnehezíteni Boris Gadasin, aki 2010-ben és 2012-ben is megnyerte a versenyt. A félig-meddig hazainak számító pályán versenyző Zapletalról sem szabad elfeledkezni. Ő 2007-ben tudott diadalmaskodni és azonkívül ötször állhatott dobogóra már HunGarian Bajan. A korábbi síugró világkupa-győztes Adam Malysz is ismét itt lesz a Toyotaval.

X. HunGarian Baja 2013

Még több tavalyi képért kattints a képre!

A magyar bajnokságba háromszoros szorzóval számít a verseny. A bajnokságot négy futam után Fekete Antalék vezetik a Toyotaval. Mögöttük a Hummerek állnak, Zapletal és Ourednicek sorrendben.
A kamionosok között ott lesz a Dakarról ismert cseh Ales Loprais (Tatra), aki 2008-ban megnyerte a HunGarian Baját a kamionosoknál. Az Africa Racen remeklő Kovács Mikiék (Scania) természetesen nem hagyják ki a hazai versenyüket. A tavalyi győztes, Macikék ismét itt lesznek a Liazzal.

Ales Loprais (Tatra) V. HunGarian Baja 2008

Lopraisék 2008-ban a Hungarian Bajan. Még több 2008-as képért kattints a képre!

A program augusztus 15-én, pénteken 17:20-kor veszi kezdetét az első szelektívvel. 21 órától Pápán a Városi Sportcsarnoknál lesz az ünnepélyes rajt ceremónia. Másnap 8 órakor azon a 73,5 km-s pályán folytatódik a verseny, ami tavaly vasárnap volt. Utána egy 120 km-s szelektívet kell megtenniük az indulóknak. A szerviz után újra ezt a két pályát kell abszolválni. A díjkiosztó 21 órától szintén a Városi Sportcsarnoknál lesz.

Nevezési listák

Korábbi képeink: 2013 2013-Wdavid 2012 2008