Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Al-Attiyah csalódott a BFGoodrich gumik miatt

Al-Attiyah csalódott a BFGoodrich gumik miatt

Dakar Rally 2021 Toyota Gazoo Racing
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

A katarinak a hatodik szakaszon két defektje volt, így csak alig tudott ledolgozni valamit a hátrányából.

A tavalyi Dakar során a Toyota Gazoo Racing versenyzőinek 35 defektje volt. Ebből 12-öt Nasser Al-Attiyah kapott a verseny első hetén – még Giniel de Villierstől is kellett kölcsön kérnie kereket. A BFGoodrich új gumit fejlesztett az idei évre – ezt a csapat nem találta jobbnak. A Toyota is változtatott a Hiluxok felfüggesztésén.

Al-Attiyah a hatból három szakaszt megnyert, de összesítésben Stéphane Peterhansel mögött a második helyen áll. A mai szakaszon 18 másodperccet tudott hozni francia riválisán, a hátránya még mindig közel 6 perc.

„Nem volt könnyű. Két defektünk volt. A gumik továbbra sem segítenek bennünket, akárcsak tavaly. Nagyon csalódott vagyok a BFGoodrich gumik miatt. Normál esetben jó guminknak kéne lenni erre az évre és erre a Dakarra” – mondta Al-Attiyah a szakasz után.

„Ennek ellenére összesítésben a másodikak vagyunk és a jövő héten bele adunk mindent. Senkinek sem volt könnyű ez a hét. Sokan hibáztak, mi szerencsések vagyunk, hogy nem hibáztunk nagyot. Most jó helyzetben vagyunk a második helyen, de nagyon fontos lesz a következő hét. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – zárta a katari.