Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Toyota: Megnyerhetjük a Dakart

Toyota: Megnyerhetjük a Dakart

Toyota Dakart
Fotó: Red Bull

A Toyota Gazoo Racing változtatott az autón a rengeteg defekt után.

A Toyota Gazoo Racing célja, hogy megnyerje a 2021-es Dakart. Legutóbb Nasser Al-Attyih lett a legjobbjuk, a második helyen végzett Carlos Sainz mögött. Idén a cél elérése érdekében négy párost indítanak.

A Toyota Gazoo Racing versenyzőinek idén januárban 35 defektje volt összesen. A BF Goodrich új gumit fejlesztett, amit a csapat tesztelt is, de nem talált jobbnak. Ezután a csapat úgy döntött változtatnak a Hilux felfüggesztésének a beállításán és remélik, hogy ez megoldja a problémát.

„Gyakoroltuk a kerékcserét, így egy perc tíz másodperc alatt meg tudjuk csinálni. Szóval fel vagyunk készülve a defektekre” -mondta Giniel de Villiers.

„Nagyon szoros csatára számítunk, de magabiztosak vagyunk a tesztjeink után. Az emberek tudni akarják megnyerhetjük-e a versenyt. A válasz egy szimpla igen. Megnyerhetjük a Dakart. Korábban már megnyerte a Toyota a Dakart és készen állunk rá, hogy megismételjük” – vette át a szót Glynn Hall csapatvezető.

„A legnagyobb ellenfeleink az előző sivatagi showhoz hasonlóan Stéphane Peterhansel és Carlos Sainz lesznek. Annak ellenére, hogy egy új autóval indul nem szabad megfeledkeznünk Sébastien Loebről sem. De a csapattársam, Nasser a leggyorsabb jelenleg a világon. Ráadásul ott van a többi toyotás versenyző, Yazeed Al Rajhi, Bernhard ten Brinke és Jakub Przygonski, akik szintén rendkívül gyorsak” – tette még hozzá a 2019-es győztes.

A 2021-es Dakar Rally-t január 03-15. között rendezik Szaúd-Arábiában.