Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / A Kamaz megnevezte a versenyzőit a 2022-es Dakar Rallyra

A Kamaz megnevezte a versenyzőit a 2022-es Dakar Rallyra

Selyemút Rally 2021
Fotó: Red Bull

Két új K5-ös kamionnal és két korábbi kamionnal indulnak januárban Szaúd-Arábiában.

Az orosz sajtó számára tartott hagyományos sajtó napon Naberezhnye Chelnyben, a csapat főhadiszállásán jelentette be a KAMAZ-master team vezetője, Vladimir Chagin a versenyzőket a 2022-es Dakar Rallyra.

Az új Kamaz K5 júniusi bemutatóján még azt mondták, hogy legalább három, de inkább négy új kamionnal terveznek indulni januárban Szaúd-Arábiában. Végül csak két KAMAZ-435091 K5 lesz ott a rajtnál, továbbá két korábbi KAMAZ-43509-et indítanak.

Az egyik K5-tel a Dakar Rally címvédője, Dmitry Sotnikov indul. Ő indult az új kamionnal az első versenyén, a Selyemút Rallyn és nyerte meg azt. A 2021-es versenyt kihagyó ötszörös Dakar-győztes Eduard Nikolaev vezeti a másik új kamiont.

Az egyik KAMAZ-43509 vezetőfülkéjében Anton Shibalov fog helyet foglalni, míg a másikban Andrey Karginov. A legénységek pontos összetételét később határozzák meg.

Minden évben a tervezett rotáció szerint a KAMAZ-master csapat öt pilótájának egyike kihagyja a versenyt. Ezúttal a csapat vezetőségének döntése alapján Ayrat Mardeev nem indul a 2022-es Dakaron, de fontos feladatokat fognak rábízni.