Négy magyarral rajtol a 2018-as Dakar Rally

Fotó: Opel Dakar Team

Közzé tették a januári verseny nevezési listáit.

Ez alkalommal is a motorosoké a legnépesebb kategória, 143-an vágnak neki a közel 9000 kilométeres távnak. Itt az élmezőny változatlan felállásban nevezett. Ami a magyarokat illeti Dési János egy KTM nyergében a 69-es rajtszámmal indul. Szintén az osztrák márka gépével indul Horváth “Laller” Lajos (139-es rajtszám).  A szerbiai Saghmeister Gábor  (89-es rsz.) is egy KTM-el szeretné teljesíteni a távot.

A quadosok 50 fős mezőnyében és a tavaly életre hívott SUV kategóriában sem szurkolhatunk hazánk fiainak. Utóbbi kategóriába 14-en neveztek.

A 91 autós között egyetlen magyarként a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős található 367-es rajtszámmal. Ők egy vadonatúj autóval, az Opel Crossland X-el indulnak. Szalay Balázsnak amióta Bunkoczi László diktálja az itinert minden alkalommal célba értek a Dakaron. A cél a 2018-as versenyre is ez.
A Peugeot januárban utoljára indítja a Peterhansel-Sainz-Loeb-Despres összetételű Dream Teamet, mivel utána felhagynak a tereprali projekttel. Ahogy arról már beszámoltunk a Mini kétféle autóval indítja a versenyzőit.

Szalayék ezúttal hátvéd nélkül vágnak neki a sivatagi shownak, nem lesz a versenybe nevezett kamionjuk. A kamionos mezőnyt 45 egység alkotja.

A 2018-as Dakar Rally nevezési listája IDE kattintva megtekinthető.