A Peugeot nem folytatja a Dakar projektet

Fotó: Peugeot Sport

Régóta szóltak a pletykák a franciákkal kapcsolatban, most pont került a sztori végére.

Már régóta tudni lehetett, hogy a Peugeot elégedetlen a szabályváltoztatásokkal mely a hátsókerék-meghajtású autókat hátrányos helyzetbe hozná. Október elején Sebastien Loeb utalt arra, hogy 2018 lehet az utolsó esélye, hogy megnyerje a Dakar Rallyt, mivel utána kérdéses, hogy a Peugeot folytatja-e. Bruno Famin, a Peugeot Sport főnöke ma megerősítette, hogy 2018 után nem folytatják a Dakar projektet.

A Peugeot 2015-ben tért vissza a Dakar Rallyra. 2016-ban és 2017-ben Stephane Peterhansel révén sikerült nyerniük és minden esélyük megvan, hogy a januárban rajtoló versenyt is megnyerjék.

„Stílusosan szeretnénk befejezni utolsó próbálkozásunkat. soha nem számíthatunk semmire előzetesen, ha nyerünk, azt mindig nehéz megismételni.” – mondta Bruno Famin.

„A probléma az, hogy minél többször sikerül nyerni, annál inkább folytatni akarjuk” – kezdte Stephane Peterhansel. „Ez az év még különlegesebb lesz, hiszen a 40. verseny áll előttünk, amely a 29. részvételem lesz majd. Ki tudja, hogy ez az utolsó lesz-e, vagy sem, majd meglátjuk. Mindegyikünknek az a célja, hogy ismét győzelemre vigyük a Peugeot-t, és sikerrel zárjuk a programot.”