Főoldal / WTCR / Michelisz dobogón Vila Realban

Michelisz dobogón Vila Realban

Fotó: WTCR

A WTCR portugáliai fordulójának az összefoglalója.

A szombati verseny egy hatalmas balesettel kezdődött.  Az élről induló Rob Huff, és csapattársa, Mehdi Bennani akadt össze a már a második kanyarban. A marokkói autója a levegőbe repült, miután Thed Björk nagy sebességgel belecsapódott Bennani VW-jébe. A roncsok teljesen eltorlaszolták az utat, az egész mezőny feltorlódott. Huffot és Bennanit kórházba szállították megfigyelésre. Michelisz Norbi kikerülte a balesetet, de Huff visszapattanó autója eltalálta és megsérült a Hyundai, valamint fájlalta a kezét a magyar versenyző, így őt is megvizsgálták az egészségügyi központban.
A versenyt 2 óra múlva indították újra. A 27 fős mezőnyből csak 17-en voltak ott a rajtrácson. Yvan Muller örökölte az első rajtkockát, innen magabiztos győzelmet aratott a francia. Esteban Guerrieri és Pepe Oriola állhatott még dobogóra. A Zengő Motorsport autók épp csak elkészültek az újraindításra, Nagy Norbertet a 14., Szabó Zsoltot pedig a 15. helyen intették le a kockás zászlóval.

A szombati első, fordított rajtrácsos versenyen Michelisz Norbi a 9. helyről várhatta a lámpák kialvását. A sok előzési lehetőséget nem tartalmazó Vila Real-i pályán az volt a kérdés, ki taktikázik jobban a Joker körrel. Ez Norbinak nagyon jól sikerült, három helyet jött előre ezáltal. Később még egy pozíciót nyert, miután Shedden öt másodperces időbüntetést kapott a pálya többszöri levágása miatt. Így Norbi végül az ötödik lett. A versenyt Homola nyerte, aki hamarabb tudta le a Joker kört, mint az őt szorongató Muller és ez bizonyult a nyerő taktikának. Ezzel a szlovák versenyző lett a WTCR idei  kilencedik győztese. Oriola állhatott a dobogó alsó fokára. Ami a Zengő Motorsportos fiatalokat illeti, Nagy Norbert már az első körben a 13. helyig zárkózott fel, amit a végéig meg is tartott. Szabó Zsolt három körrel a vége előtt műszaki hiba miatt állt ki.

A Vila Reali-i harmadik futamon Gabriele Tarquini lerajtolta Michelisz Norbit, a magyar versenyzőnek a következő körökben Oriolaval szemben kellett védekeznie. Közben az élen Björk hatalmas előnyt épített ki és már a negyedik körben letudta a Joker kört és az élre tért vissza. A következő körben jött a Safety Car, miután Nagy Norbi a szalagkorlát mellé parkolta a Cuprát. A biztonsági autó távozása után jött a vonatozás, senki sem merte megkockáztatni a Joker kört. A 10. körben jött az újabb SC-s periódus miután Giovinazzi kitörte az Alfa futóművét. Végül egy egy körös sprint futam lett a verseny vége, ahol a mezőny nagy része még a Joker kört is letudta. Az élen nem változott a sorrend, Björk, Tarquini és Michelisz sorrendben vonatoztak be a Hyundai-ok.

A bajnokság július 13-15 között a Slovakiaringen folytatódik.