Skip to content
Főoldal / WRC / Toyota házi csaták a Szafari Rallyn

Toyota házi csaták a Szafari Rallyn

Toyota Szafari Rally
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Szombatra megérkezett az eső, így már a sárral is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.

Sébastien Ogier szinte egész nap őrizte fél perc körüli előnyét Kalle Rovanpera előtt. Tette ezt úgy, hogy az első szombati gyors végén volt egy defektje – amin még így is a leggyorsabb volt. Az utolsó gyorson az esőben a lágy gumik nem voltak jó választás, így az előnye megfeleződött. 16,7 mp a különbség a két éllovas között.

Érdekesség, hogy a harmadik Elfyn Evans és a negyedik Takamoto Katsuta között szintén 16,7 másodperc különbség alakult ki a nap végére. Evans hátránya már 2 perc feletti Rovanperához képest. Ehhez kellett, hogy reggel egy vízátfolyás után leállt a Toyota motorja, majd egy defektje is volt. A japánnak is volt egy megforgása ma.

A problémákat elkerülni igyekvő Dani Sordo a ötödik. Őt Ott Tanak követi, akinek ma is volt defektje. Valamint az utolsó gyors utolsó kanyarjában megforgott. Csapattársa, Pierre-Louis Loubet a hetedik. Ő előbb egy kereszteződésben ment el egyenesen, majd egy megforgása is volt.

A nyolcadik helyen már a WRC2-öt Grégoire Munster kiesése után vezető Kajetan Kajetanowicz áll. A szuperrallyzó Thierry Neuville a kilencedik. Esapekka Lappi az első kör után még a harmadik helyen állt, később a kardántengely problémája miatt kiállni kényszerült.