Skip to content
Főoldal / Kamion Eb / Tassi Attila az első sorban, Kiss Norbi kétszer a dobogón

Tassi Attila az első sorban, Kiss Norbi kétszer a dobogón

Fotó: FIA WTCR

A szombati történések a Hungaroringen.

A WTCR hungaroringi időmérője vizes pályán kezdődött. A Q1-ben elvérzett mind a négy Hyundai. Michelisz Norbert, akinek technikai gondjai volt így a 16. helyről várhatja mindhárom vasárnapi futamot. Kismarty-Lechner Gábor a 22. időt érte el. Tassi Attila itt ötödik lett, amivel egy pontot szerzett. Míg a Zengő Motorsport versenyzői közül Mikel Azcona a 2., Boldizs Bence pedig a 12. helyen jutott tovább és innen startolthatnak az első versenyen. Erre a versenyre a pole Esteban Guerrierié lett.

A Q2-ben a 11. helyen végzett Boldizs Bence, Azcona a legjobb idővel jutott tovább. Tassi Attila is bejutott a Q3-ba. A fordított rajtrácsos versenyen Yvan Muller-Yann Ehrlacher első sor lesz.

A Q3-ban Azcona gurult ki először, de rögtön meg is állt a box kijáratnál. Így idő nélkül az ötödik helyen zárt. A Hondáé lett az első négy hely Esteban Guerrieri, Tassi Attila, Tiago Monteiro és Nestor Girolami sorrendben. Ezzel Atika újabb pontokat szerzett.
A WTCR hungaroringi versenyei holnap 9:20-kor, 12:10-kor és 16:25-kor startolnak.

A WTCR-rel párhuzamosan a kamion Európa-bajnokság is a mogyoródi aszfaltcsíkon versenyez a hétvégén. Itt Kiss Norbert az első futamon az ötödik helyről indult, harmadikként intették le, de büntetések miatt végül a második lett.

Az ETRC második versenyén a Révész Truck Racing Team versenyzője a 7. helyről indulva már az élre állt, amikor megszakították a versenyt piros zászlóval – mert következett a WTCR időmérője.
Az újra indításnál Norbi a második helyről indulhatott, mivel az utolsó teljes kör számított a rajtsorrend meghatározásánál és akkor még nem előzte meg Steffi Halmot. A második kör elején megtörtén az előzés. Egy kör elteltével Kiss Norbi előnye már több mint 3 másodperc volt! Norbi végül 16 másodperccel (a két félfutam eredményének összege) nyert Adam Lacko és Téo Calvet előtt.
Vasárnap a kamionok számára újabb két verseny lesz a Hungaroringen.