Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak szerint a Toyota fog dominálni az Észt Rallyn

Tanak szerint a Toyota fog dominálni az Észt Rallyn

Tanak
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Az észt versenyzőnek nyernie kellene, hogy életben tartsa esélyeit a bajnoki címre.

Ott Tanak a bajnokság negyedik helyén 42 ponttal van lemaradva Kalle Rovanpera mögött. Tanak korábban négyszer nyerte meg a versenyt, de ebből csak egy volt az után, hogy a verseny a WRC naptárába került. 2020-ban nyert a Hyundai volánja mögött. Az elmúlt két évben Kalle Rovanpera diadalmaskodott a Toyotával. Tanak tavaly a harmadik volt, de 2021-ben szuperrallyzott, miután a harmadik szakaszon az élen állva defektet kapott, majd a következő szakaszon miközben próbálta ledolgozni a hátrányát lecsúszott az útról.

Az M-Sport Ford versenyzője attól tart, hogy a Toyoták – amelyekben ezen a hétvégén már a frissített motor lesz – érinthetetlenek lehetnek a többiek számára, annak ellenére, hogy „elég intenzívnek” nevezte a felkészülést.

Tanak a DirtFish-nek elmondta: „Nehéz lesz a Toyotákkal harcolni, hogy őszinte legyek. Szóval majd meglátjuk, ha odaérünk, de biztos vagyok benne, hogy a Toyota dominálni fog. A végén a Hyundai is elég erős volt. Szóval van néhány nagy ellenfél akikkel meg kell küzdenünk, szóval nem lesz könnyű dolgunk.”

A Dél-Észt Rally győzelme, valamint a verseny előtti tesztje alapján Tanak megszerezte az első benyomását a Puma Rally1 Hybridről a gyors murvás pályákon.

„Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a lehető legjobbak legyünk Észtországra” – magyarázta Tanak. „Nyilvánvaló, hogy a következő két verseny tisztán a teljesítményről szól, úgyhogy mindent beleadunk, és kiderül, mennyire kerülünk közel a többiekhez. Most, hogy a szezon második felébe lépünk, biztosan nem engedjük el a bajnokságot. Úgy érezzük, hogy fokoznunk kell a nyomást, és mindent bele kell adnunk.”