Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak nyerte a Chile Rallyt

Tanak nyerte a Chile Rallyt

Tanak Chile Rally
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Vasárnap újabb Hyundai esett ki baleset miatt (videóval). Rovanpera akár már ma világbajnok lehetett volna, ha neki nem is, de a csapatának összejött.

Thierry Neuville mindenáron le akarta dolgozni a szombati nap utáni 13,9 másodperces hátrányát csapattársa, Teemu Suninennel szemben. A vasárnapi első két gyors után már csak 6,7 mp volt a finn előnye a második helyen. Az utolsó előtti gyorson aztán Suninen versenyének vége lett miután kitört a jobb első kerék és az irányíthatatlanná vált Hyundai egy árokban állt meg. Videón az eset:

Ott Tanak előnyének beosztására koncentrált, így végül 42,1 másodperc előnnyel nyert Neuville előtt. Tanak a februári Svéd Rally után tudott újra nyerni. Elfyn Evans lett a harmadik.

A születésnapját ma ünneplő Kalle Rovanpera, akár már ma megszerezhette volna a második világbajnoki címét. 33 pont előnnyel érkezett Chilébe, így mindenképpen nyernie kellett volna, hogy legalább 60 pontra növelje az előnyét Elfyn Evans előtt. A finn versenyzőnek ez nem sikerült, így várhatóan a következő versenyen dől el a bajnokság.
Takamoto Katsuta az ötödik lett.

A Power Stage pontokon Rovanpera, Evans, Neuville, Tanak és Katsuta osztozott.

A gyártók világbajnokságát megnyerte a Toyota.

WRC2-ben Oliver Solberg diadalmaskodott Gus Greensmith és Sami Pajari előtt.

A bajnokság október végén egy új versennyel, a Közép-Európa Rallyval folytatódik Németországban, Ausztriában és Csehországban.