Skip to content
Főoldal / WRC / Szoros csatában Rovanpera az Észt Rally élén

Szoros csatában Rovanpera az Észt Rally élén

Észt Rally Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ott Tanak nyerte a legtöbb gyorsaságit, de csak a 11. helyen áll.

Az Észt Rally pénteki nyolc gyorsaságijából hatot a hazai pályán versenyző Ott Tanak nyert. Azonban a csütörtöki motorcsere után kapott 5 perc büntetés miatt csak a 11. helyen áll. Jelenleg a nyolcadik hely megszerzése a célja.

Délelőtt még Thierry Neuville állt az élen. Délután azonban megelőzte őt a bajnokságot vezető Kalle Rovanpera. A nap végén 3 másodperc előnnyel zárt az élen a ma a pályákat takarító finn. A harmadik helyen Esapekka Lappi áll, ő Elfyn Evanssal van nagy csatában. 1,9 másodperc van kettőjük között. Akár még a győzelemre is esélyesek lehetnek, mivel a lemaradásuk csak 15 másodperc az élről. Lappinak délelőtt nem volt hibrid hajtása.

Teemu Suninen első Rally1-es versenyén az ötödik helyen áll, megelőzve Pierre-Louis Loubetet és Takamoto Katsutát.

A WRC2-ben délelőtt még Oliver Solberg vezetett annak ellenére, hogy nem volt elégedett a beállításokkal. Délután azonban megsérült a Skoda felfüggesztése és kiállni kényszerült. Ekkor Andreas Mikkelsen állt az élre, aki a nap végére 17,6 másodpercre növelte az előnyét Sami Pajari előtt. Emil Lindholm már közel egy perc lemaradással a harmadik.