Skip to content
Főoldal / WRC / Suninen: Az Észt Rally olyan mint egy sprint

Suninen: Az Észt Rally olyan mint egy sprint

Sunine
Fotó: Hyundai Motorsport

A finn versenyző először indulhat a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel WRC futamon.

Craig Breen tragikus halála után Teemu Suninen lett Dani Sordo váltótársa a harmadik Hyundai i20 N Rally1-ben. A 29 éves versenyző a hétvégi Észt Rallyn debütál a WRC-ben Rally1-es autóval. Utoljára a 2021-es Monza Rallyn indult a legmagasabb osztályban, akkor Ott Tanakot helyettesítette még a WRC autóval.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy debütálhatok a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel, különösen amiatt, hogy ezt az egyik kedvenc versenyemen tehetem. Régóta álmodtam erről, és keményen dolgoztam, hogy visszatérjek a királykategóriába, így nagyszerű, hogy itt lehetek. Az Észt Rally általában az egyik leggyorsabb verseny az egész versenynaptárban és olyan, mint egy sprint, így az elejétől a végéig teljes erőbedobással kell nyomnunk. A pályák talaja általában meglehetősen puha, így nagy rajta a tapadás, különösen a második körben. A fő célom, hogy szerezzek pár pontot a csapatnak a gyártók bajnokságában, de ehhez jó tempót kell mutatnom.”

Suninen számára nem lesz ismeretlen az Észt Rally. 2020-ban és 2021-ben még az M-Sportal szereztt két hatodik helyet a WRC2-ben. Tavaly már a Hyundai versenyzőjeként második lett a kategóriában.