Skip to content
Főoldal / WRC / Solberg és Sordo osztozik a Hyundai harmadik autóján 2022-ben

Solberg és Sordo osztozik a Hyundai harmadik autóján 2022-ben

Oliver Solberg
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport teljessé tette felállását a rally világbajnokság jövő évi szezonjára.

Nem sokkal azután, hogy az M-Sport bejelentette, hogy Craig Breen két évre aláírt hozzájuk a Hyundai Motorsport is teljessé tette a pilóta felállását 2022-re. A már szerződéssel rendelkező Ott Tanak és Thierry Neuville mellett Dani Sordo és Oliver Solberg fog osztozni a harmadik autón.

„Sokszor mondtam már, hogy a Hyundai Motorsport olyan számomra, mint egy család, ezért örömmel folytatom velük a karrieremet a WRC új hibrid korszakában. Hosszú évek óta dolgozunk együtt, és megéltünk együtt sok fontos pillanatot. Fontos, hogy következetesek legyünk, amikor új szabályokkal szembesülünk, de szerencsések vagyunk, hogy új tehetségek, mint Oliver is velünk vannak ezen az új kalandon. Izgatott vagyok” – mondta a 2014 óta a Hyundai Motorsportnál versenyző Sordo.

„Egy álom vált valóra, hogy beülhetek a harmadik autóba a kiválasztott WRC futamokon Dani Sordo váltótársaként. Ott van a többi csapattársam is, Ott és Thierry, akiknek szintén hatalmas tapasztalata van. Még csak 20 éves vagyok, szóval ez egy hatalmas lépés a karrieremben. Nagyon várom már és alig várom, hogy kiderüljön melyik versenyeken indulhatok. Izgatottan várom, hogy az új korszak Rally1-es autóját vezethessem” – mondta Solberg.