Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Breen az M-Sportnál folytatja

Hivatalos: Breen az M-Sportnál folytatja

Carig Breen M-Sport
Fotó: M-Sport

Az ír versenyző két éves szerződést írt alá.

Megtörtént a hivatalos bejelentés, Craig Breen és Paul Nagle csatlakozik az M-Sport Ford World Rally Teamhez a 2022-es és a 2023-as szezonhoz.

Breen néhány hete Cumbriaban tesztelte a Ford Puma Hybrid Rally1-et, ami lenyűgözte. Most teljes mértékben arra összpontosít, hogy olyan eredményeket és sikereket érjen el, amiről ő is és a csapat is álmodik. A csapat célja, hogy megismételjék a 2017-es és 2018-as sikereiket, amiket az utolsó nagy szabályváltozások után értek el. 2022-től új korszak kezdődik a WRC-ben és jönnek a hibrid autók.

„Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok az M-Sport Ford World Rally Team csapatához Paullal az oldalamon. Hosszú út állt előttünk a rally világbajnokságon, sok fordulattal, de most megütöttük a főnyereményt, hogy a motorsport legrangosabb márkájával induljunk, és a világbajnoki címért harcoljunk” – kezdte Breen.

„A Ford mindig is nagyon közel állt a szívemhez, a karrierem azzal kezdődött, hogy a Ford Fiesta R2-ben megnyertem a junior rally világbajnokságot, majd megnyertem az S2000-es rally világbajnokságot egy Ford Fiesta S2000-el. Szeretem a rallyt, a sport minden árnyalatát, de különösen a történelmet. Kicsit szürreálisnak tartom, hogy a nevem felkerül olyan Fordos versenyzők listájához, mint Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae és Carlos Sainz. Hatalmas kiváltság, hogy a nevem a történelemkönyvekbe ezen nagyságok mellé kerül” – folytatta a 31 éves versenyző.

„Nagyon büszke ír ember lévén a Fordot vezetni még különlegesebb számomra, mivel Henry Ford apja Írországban született, mielőtt Amerikába emigrált. A márka iránti szeretet és szenvedély Írországban a mai napig óriási.”

Breen M-Sportos karrierje októberben, egy spanyolországi teszttel kezdődik.