Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Santoshon versenyzőtársa végzett újraélesztést

Santoshon versenyzőtársa végzett újraélesztést

CS Santosh Dakar Rally 2021
Fotó: DPPI/E.Vargiolu

A Hero versenyzőjén a husqvarnás Paul Spierings végzett újraélesztést ma.

CS Santosh a 2021-es Dakar Rally negyedik szakaszán helyi idő szerint 11 óra 45 perckor nagyot bukott egy sziklás részen. Paul Spierings érkezett elsőnek a helyszínre, aki az eszméletlen Santosht és Maurizio Gerinit találta ott.

„Két motort láttam eldőlve és és mindkét versenyző a földön volt, egy balra és egy jobbra. Gerini rendben volt, azonnal felállt és átment Santoshhoz. Amikor megálltam közvetlenül a szikla elé állítottam a motorom, hogy más már ne eshessen át rajta. Majd megnyomtam a vészhelyzet gombot. Miután odaértem hozzá, újraélesztést végeztünk, és tizenöt perc múlva megérkezett három szervezői helikopter. Átvették tőlem, ekkor már éreztem, hogy újra ver a szíve. Nagyon megkönnyebbültem ettől” – mesélte Spierings.

Santosht helikopterrel kórházba szállították. Az ASO este közleményt adott ki a 37 éves motoros állapotáról. Ebből kiderül, hogy kómában tartják és csütörtökön további vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön milyen súlyosak a sérülései.

A Hero csapata tavaly elvesztette sztár versenyzőjét Paulo Goncalvest.
Wolfgang Fischer, a Hero csapatfőnöke: „Ez egy nagyon érzelmes nap a számunkra, mert tavaly ezen a szakaszon vesztettük el Paulot, csak akkor a másik irányba volt a szakasz. Minden jót kívánunk Santoshnak a gyors felépüléshez.”