Sainz szakasz győzelemmel vette át a vezetést

Fotó: Peugeot Sport

A mai nap is izgalmasra sikeredett a Dakar Rallyn.
A mezőnyre eredetileg 285 km-es hurokszakasz várt volna Belen körül. Ezt végül biztonsági okokból le kellett rövidíteni, így csak a második ellenőrzőpontig tartott a verseny, ami a maraton szakasz első fele.

Ma is Price nyert. Közben Gonqalvesnek technikai gondjai voltak, neki lehet, hogy jól jött, hogy ma kevesebbet kellett versenyezni. Benavides lett a második és Svitko a harmadik. A szlovák versenyző ezzel az összetettben feljött a második helyre. Rodrigues bukott a szelektív elején, a kormánya sérült, de be tudta fejezni a napot. Gyenes Emánuel a 18., míg Saghmeister Gábor a 63. lett. Összesítésben az előbbi a 18., utóbbi az 59. pozícióból várja a folytatást.

Az autósoknál Sainz révén újra a Peugeot nyert. Ismét nagyon szoros volt a csata, Van Loon 10 mp-vel szorult a második helyre, mögötte Hirvonen végzett további 7 mp hátránnyal. Peterhansel ma csak 7. lett, több mint 9 perccel végzett spanyol csapattársa mögött. Mr. Dakar két defektet is kapott és kétszer is elakadt a dűnéken. A Matadornak csak három lassú defektje volt valamint őt is kétszer akadt el. Ezzel Sainz átvette a vezetést az összetettben a 2016-os Dakar Rallyn. Ez a 29. szakasz győzelme volt Sainznak. Loeb ma is kapott több mint 1 órát.

Kamionosoknál De Rooy volt a leggyorsabb az Ivecoval. Nikolaev közel 20 percet kapott, így a holland jelentősen növelte az előnyét az összetettben. Van Genugten lett a második megelőzve Karginovot.