Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Sainz: Nehéz alkalmazkodni az új itinerhez

Sainz: Nehéz alkalmazkodni az új itinerhez

Dakar 2021 Carlos Sainz
Fotó: Red Bull

A spanyol többször is eltévedt az első héten, aminek következtében 40 perces hátrányból várja a második hetet.

A 2021-es Dakar Rallyval kapcsolatban Sébastien Loeb is elmondta, hogy a navigátorok versenye. Carlos Sainz és Lucas Cruz többször is eltévedt az első hét folyamán, így a címvédő páros 40 perc hátrányból várhatja a második hetet.

„Nem vagyok elégedett Lucasszal és önmagammal sem, nem vagyok elégedett azzal, hogyan teljesítettünk. Szerintem jobb munkát is végezhettünk volna. Egyik nap 30 percet veszítettem, egy másik nap újabb harmincat, majd egy újabb nap hat percet, összesen több mint egy órát” – kezdte az El Matador.

„Amikor sok az elágazás és sok a lehetőség, mellette még ott vannak a rejtett útvonal pontok, akkor mi ezeket nem igazán értettük jól. Meg kell vizsgálnunk a dolgokat, mert más filozófia van az itinerben.”

Az autósok a 2021-es Dakaron már csak 10 perccel a rajt előtt kapják meg az itinert. Ezt Sainz is támogatja.

„Teljes mértékben támogatom, hogy reggel kapjuk meg az itinert. De vannak olyan részek, amiket máshogy lehet értelmezni. Ennek ellenére együtt nyerünk és együtt veszítünk. Véleményem szerint nem tehetjük a Dakart a navigátorok versenyévé, meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a navigáció és a vezetést között” – folytatta a minis versenyző.

„Jelenleg már nem nyerhetek, hacsak nem történik valami Nasserral és Stéphannal, de meglátjuk mit hoz a második hét” – zárta Sainz.

Sainz csapattársa, a versenyt vezető Séphane Peterhansel a 14. Dakar-győzelmét hajszolja. Mr. Dakar új navigátorral, Edouard Boulangerrel vágott neki a szaúdi versenynek.

„Edouard még nem szokott hozzá a papír alapú itinerhez, így nem igazán tudja milyen volt korábban. Nagyon jó munkát végzett és mindig segít, ha az anyanyelveden beszéltek, tavaly angolul beszéltem.”

Peterhanseléknek is volt eltévedése az ötödik szakaszon.
„Amikor eltévedtünk, csak körbe-körbe mentünk és ez nagyon rossz érzés volt, mert tudtuk, hogy 5,10 vagy 15 percet is veszíthetünk.”