Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera esőben reménykedik a Finn Rallyn

Rovanpera esőben reménykedik a Finn Rallyn

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota Gazoo Racing sztárja, Kalle Rovanpera a HYAcenter Ralli szombati győzelmével tökéletesen felkészült az e heti Finn Rallyra. Videóval.

A 22 éves finn megosztozott a szakaszgyőzelmeken csapattársával, Elfyn Evansszel, végül 11,6 másodperccel nyerve a walesi előtt a Tampere közeli szakaszokon egy esős nap után.

Rovanpera azt mondta a WRC hivatalos honlapjának, reméli, hogy az eső a héten a jyväskyläi versenyen is folytatódik.

„Remélem, hogy egy kicsit esős lesz” – mondta a WRC pontversenyének vezetője. „Jó lenne használni ezt a beállítást. Nagyon jó volt a felkészülésünk – mindent, amit verseny előtti teszten kipróbáltunk, meg tudtunk erősíteni ezen a tamperei rallyn. Még sosem mentem ezen, így jó volt idejönni és megszerezni a győzelmet – nagyon jó volt látni a szurkolókat!”

„A körülmények elég extrémek voltak az esővel és a sárral, de az autó nagyon jól működött. Ez a hét egy kicsit nagyobb kihívás lesz, de készen állunk rá.”


Evans csatlakozott ezekhez az érzésekhez, hozzátéve: „Nagyszerű volt a felkészülés – sosem lehet tudni, mit hoz az időjárás, és ha az eső marad, akkor ez a rally nagyon hasznos volt.”

„Eléggé arra koncentráltunk, hogy a megfelelő beállításokat hozzuk össze a Finn Rallyra, nem vállaltunk olyan kockázatot, mint egy WRC-versenyen – de úgy tűnik, hogy a vezetés jól ment, és mindig jó, ha kilométereket tudunk gyűjteni.”

Nem a Toyota volt az egyetlen gyári csapat Tamperében, az M-Sport Ford egy Puma Rally1 Hybridet indított Pierre-Louis Loubet számára. A franciát egy kisebb elektromos probléma hátráltatta, így csak a tizedik lett.